Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Χωρίς άδεια κάνει την εκδήλωση η Χρυσή Αυγή

Χωρίς να πάρει σχετική άδεια από τον δήμο Αγρινίου, η Χ.Α. Αιτωλ/νίας ανακοίνωσε ήδη την διανομή τροφίμων την προσεχή Κυριακή στην πλατεία Δημάδη. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από απαντητικό έγγραφο του Δήμου
Σύμφωνα με την απάντηση του δήμου, προκύπτει πως η Χ.Α. ναι μεν ζήτησε των χώρο της πλατείας Δημάδη σήμερα (ενώ από χθες είχε ήδη ανακοινώσει την δράση της), αυτός όμως δεν της δόθηκε, αφού, όπως τονίστηκε απαιτείται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αύριο και δεν είναι γνωστό εάν θα τεθεί προς ψηφοφορία το αίτημα της Χ.Α.
Αναλυτικά η απάντηση του δήμου:

«Επί του με ημερομηνία 27/12/2012 εγγράφου σας, σχετικά με την πραγματοποίηση εκδήλωσης του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσής Αυγής (διανομή τροφίμων ) στην πλατεία Δημάδη Αγρινίου στις 30/12/2012, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 355/ 2009 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου «Κανονισμός χρήσης κοινοχρήστων χώρων» (άρθρο 20), απαγορεύεται η χρήση των πλατειών (Πλατεία Δημοκρατίας και Πλατεία Μαρίας Δημάδη) και οι πέριξ αυτών χώροι για κάθε εκδήλωση παράσταση ή εμπορική διαφήμιση, εκτός αν αφορά εκδήλωση του Δήμου. Κατ΄ εξαίρεση επιτρέπεται η παραχώρηση της πλατείας για ομιλία πολιτικού κόμματος, κατόπιν όμως απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ή διακομματικής Επιτροπής.
Καθόσον αφορά την χρήση των λοιπών πλατειών, η παραχώρηση ή μη αυτών γίνεται κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.»
Eδω βέβαια προκύπτουν και αλλου είδους ερωτηματικά, όπως για παράδειγμα το πώς άλλοι φορείς, κάνουν ανα τακτα χρονικά διαστήματα εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις κλπ στις δυο πλατείες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου