Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Αρχείο η υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ - Θα καταγγείλει ο Χατζηνικολάου την καταγγελία συγκάλυψης;;;

 

_αρχείο.jpg
Δεν στοιχειοθετούνται οι καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 αναφερει στην πρότασή του ο εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Κούτρας, και εισηγείται στο δικαστικό συμβούλιο να μην ασκηθεί καμία κατηγόρια κατά του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και δυο μελών της διοίκησης της. [skai.gr]
Τις καταγγελίες περί διόγκωσης, που αποτέλεσαν αντικείμενο δικαστικής έρευνας, είχε υποβάλλει στον οικονομικό εισαγγελέα Γρήγορη Πεπόνη η Ζωή Γεωργαντά, που διετέλεσε μέλος της διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ.......
Ο οικονομικός εισαγγελέας είχε διατάξει το 2013 την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και δυο μελών της για παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση. Οι ανακρίσεις που ακολούθησαν δεν επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες, με αποτέλεσμα η υπόθεση να κλείσει χωρίς απολογίες, με τυπικές κλήσεις.
Σήμερα η υπόθεση έφθασε στο Εφετείο, όπου και έγινε η σχετική εισαγγελική πρόταση και εκκρεμεί στο Συμβούλιο Εφετών για τελική κρίση.
Η υπόθεση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ προκάλεσε την Κυριακή αντιπαράθεση μεταξύ της ΝΔ και του Γιώργου Παπανδρέου.
Για "επιχείρηση συγκάλυψης των πραγματικών ενόχων που επέφεραν θανάσιμο πλήγμα στην ελληνική οικονομία και οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο" έκανε λόγο ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου Γιώργος Ελενόπουλος, αναφερόμενος σε δημοσίευμα για το θέμα.
Απαντώντας, η Συγγρού, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης η οποία και θα είναι ο τελικός κριτής με βάση όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της.

Epikairo: Κάποιος να ενημερώσει τον κύριο Χατζηνικολάου να κάνει update στο προηγούμενο εξώφυλλο της έγκριτου εφημερίδος του και καθώς το κάνει, να γυρίσει πλευρά, γιατί ...καμΜένος έγινε από το τόσο ψέκασμα!
_ελστατ_real.jpg

Εμείς θα περιμένουμε την οριστική απόφαση του δικαστηρίου και θα επανέλθουμε...
- See more at: http://epikairo.gr/index.php/politiki/item/8387-arxeio-i-ypothesi-elstat-tha-kataggeilei-o-xatzinikolaou-tin-kataggelia-sygkalypsis#itemCommentsAnchor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου