Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΤΑ ''ΠΑΝΩ - ΚΑΤΩ'' ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ...Κορυφώνεται η αγωνία για τους μαθητές της Γ' Λυκείου, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών...
Σύμφωνα με εκτιμήσεις για τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων, οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα είναι διαφορετικών και πολλών ταχυτήτων, επιφυλάσσοντας αρκετές εκπλήξεις.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, αναμένεται άνοδος των βάσεων για αρκετά υψηλόβαθμα τμήματα, όπως Νομικά, Πολυτεχνικά και Οικονομικά, ενώ πτώση εκτιμάται ότι θα σημειωθεί σε ό,τι αφορά τις Ιατρικές, Φαρμακευτικές και Κτηνιατρικές Σχολές, αλλά και σε τμήματα των ΤΕΙ που δίνουν δουλειά. ........

Στις Στρατιωτικές σχολές θα υπάρχουν αυξομειώσεις, ανάλογα με το αν αυξήθηκαν ή μειώθηκαν οι θέσεις των εισακτέων, όπως γράφει το «Έθνος».

Το εύρος της ανόδου ή της καθόδου των βάσεων ανά τμήμα θα μπορεί βέβαια να εκτιμηθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια, όταν ανακοινωθούν τα στατιστικά στοιχείων των βαθμολογικών επιδόσεων, αλλά και μόλις κατατεθούν τα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων με τις προτιμήσεις, με τη σχετική προθεσμία να εκπνέει στις 14 Ιουλίου.

Για τις Στρατιωτικές σχολές, σε ορισμένα τμήματα υπάρχουν διαφοροποιήσεις στον αριθμό των εισακτέων και κατά συνέπεια δεν είναι ενιαία η μεταβολή των βάσεων.

Στις Σχολές Ευελπίδων, Ικάρων και Ναυτικών Δοκίμων δεν αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρυσι.

Μικρή άνοδος των βάσεων αναμένεται στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικ. Αεροπορίας, στο Οικονομικό (ΣΣΑΣ) και στη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας, όπου έχουν μειωθεί οι θέσεις εισακτέων.

Στα περσινά επίπεδα αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις στις Σχολές ναυτικών Δοκίμων, Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού και Ναυτικού.

Στα ΤΕΙ, σε ορισμένα τμήματα όπως της Φυσικοθεραπείας, της Λογοθεραπείας, της Αισθητικής, της Κοσμητολογίας και της Μαιευτικής, η αύξηση των προσφερόμενων θέσεων φαίνεται πως οδηγεί σε μείωση του ανταγωνισμού.

Αντίθετα, σε ορισμένα τμήματα του 5ου πεδίου, όπως αυτά της Λογιστικής και της Χρηματοοικονομικής, δεν αποκλείεται να σημειωθεί άνοδος των βάσεων, εξαιτίας των καλύτερων επιδόσεων των υποψηφίων.

Ενδεικτικά, το δημοσίευμα αναφέρει τις τάσεις που καταγράφονται για 15 υψηλόβαθμα τμήματα των ΑΕΙ. Έτσι, ανοδικές τάσεις παρουσιάζονται για τα τμήματα Νομικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Ψυχολογίας Θεσσαλονίκης, Ψυχολογίας Παντείου, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, αλλά και Θεσσαλονίκης, Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ΟΠΑ, Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Θεσσαλονίκης και ΤΕΦΑΑ Αθήνας.

Αντίθετα, πτωτική είναι η τάση για την Ιατρική Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενώ σταθερές φαίνεται πως μένουν οι βάσεις στα τμήματα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθήνας και Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθήνας.
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου