Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Ξηρόμερο: Τους πνίξανε τα σκουπίδια (φωτο)

        
koi-skoupidia-palaiomanina4Ανυπόφορη έχει γίνει η κατάσταση στο Ξηρόμερο, με το σοβαρό πρόβλημα της μη αποκομιδής των απορριμμάτων , μετά τη λήξη της σύμβασης με τους ιδιώτες που είχαν αναλάβει αυτό το έργο από τον δήμο Ξηρομέρου.......
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε λίγο μετά τις εκλογές, με αποτέλεσμα να προκληθεί σφοδρή κριτική σε βάρος της απερχόμενης δημοτικής αρχής και ειδικότερα της αντιδημάρχου Ντίνας Σαμαρά.
koi-skoupidia-palaiomanina1Ο επίσημος λόγος ήταν η μη ανανέωση της σύμβασης, αν και πληροφορίες αναφέρουν πως ο ιδιώτης που έκανε την αποκομιδή, δεν είναι πληρωμένος για ένα μέρος των εργασιών του. Παράλληλα παρατηρούνται προβλήματα και με τον προϋπολογισμό, στον οποίον απαιτούνται διορθώσεις. Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση φαίνεται πλέον να γίνεται επικίνδυνη για την δημόσια υγεία, εάν δεν βρεθεί άμεσα λύση.
koi-skoupidia-palaiomanina2Χαρακτηριστικές είναι οι χθεσινές εικόνες από την Παλαιομάνινα, όπως της κοινοποίησε στο agriniopress.gr κάτοικος της περιοχής. Οι ίδιες εικόνες καταγράφονται σε όλους τους οικισμούς του δήμου και η κατάσταση αρχίζει να γίνεται ανυπόφορη.
koi-skoupidia-palaiomanina3Για το σοβαρότατο θέμα που ανέκυψε ήταν προγραμματισμένη για  την Παρασκευή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου, αφού όπως είναι γνωστό, υπάρχει ακόμη ένα ζήτημα, αυτό της ύδρευσης του Αστακού και των πέριξ περιοχών, που επίσης έχει μια ιδαίτερη σοβαρότητα και αναμένεται να ενταθεί τώρα το καλοκαίρι.  Όμως τελικά η συνεδρίαση δεν έγινε αφού δεν υπήρξε απαρτία, αφού οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι ειδοποιήθηκαν την τελευταία στιγμή. Αναμένεται να υπάρξει τώρα νέα πρόσκληση μιας και το θέμα επείγει.
koi-skoupidia-palaiomanina5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου