Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Πρωτοδικείο: Δίνει έδρα στο Ανυπότακτο Αγρίνιο

po-dimotiko-symvoulio-13-6-20148Αναρτήθηκε η αναλυτική απόφαση του Πρωτοδικείου του Αγρινίου, σχετικά με τα οριστικά αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών για τον δήμο Αγρινίου. Μετά από μια επίπονη διαδικασία που διήρκησε εβδομάδες, στο πολυσέλιδο κείμενο της απόφασης παρουσιάζονται αναλυτικά τα στοιχεία της αναμέτρησης η σταυροδοσία, η κατανομή των εδρών, οι ισοψηφίες κλπ.
Η μόνη ουσιαστική αλλαγή , είναι αυτή στην κατανομή των εδρών στο Δημοτικό Συμβούλιο του Αγρινίου, όπου σύμφωνα με την απόφαση η παράταξη «Ανυπότακτο Αγρίνιο” εισέρχεται τελικά στο Δημοτικό Συμβούλιο, μέσα από τα υπόλοιπα της πρώτης Κυριακής. Είναι όμως μια εξέλιξη που αμφισβητείται από την παράταξη του απερχόμενου Δημάρχου Παύλου Μοσχολιού (που χάνει την συγκεκριμένη έδρα) και που πρόκειται να καταθέσει ένσταση....
Πληροφορίες αναφέρουν πως , σύμφωνα με την παράταξη του κ. Μοσχολιού, έχει προσμετρηθεί λάθος ο αριθμός των υπολοίπων της παράταξης Παπαναστασίου, με αποτέλεσμα να εμφανίζει υπόλοιπο 834, αντί για 2.040 ψηφοδέλτια. Παράλληλα τονίζεται πως δεν είναι δυνατόν να κερδηθεί έδρα από παράταξη που δεν «έπιασε» το όριο του 3%.
«Ο νόμος του «Καλλικράτη» προβλέπει πως οι αδιάθετες έδρες του πρώτου γύρου, διανέμονται στις υπόλοιπες παρατάξεις, ανεξάρτητα του αν έπιασαν ή όχι το εκλογικό μέτρο στον πρώτο γύρο. Αν τελικά ήταν η παράταξη του Μοσχολιού που θα κέρδιζε τις εκλογές του β’ γύρου, το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» δεν θα έπαιρνε έδρα, γιατί η παράταξη του Παπαναστασίου, με βάση την κατανομή της πρώτης Κυριακής, είχε πολύ μεγαλύτερο «υπόλοιπο» εδρών από το δικό μας», εξηγεί απο την πλευρά του ο Στέλιος Μερμίγκης,επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτο Αγρίνιο» που καταλαμβάνει την έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αγρινίου.
Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει πως παρόμοιες περιπτώσεις, κάποιες μάλιστα στην Αιτωλοακαρνανία, είχαν δικαιωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου