Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Θετικό πρόσημο για τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου

        
epi-syskepsi-pyrosveston
Ιδιαίτερα ευχαριστημένοι φαίνεται να είναι οι διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αιτωλοακαρνανίας, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος την φετινή αντιπυρική περίοδο. Τα ποσοστά από μόνα τους είναι εξαιρετικά καλύτερα, με 56% λιγότερες καιόμενες εκτάσεις σε ίδιο αριθμό συμβάντων σε σχέση με πέρυσι.
Ο απολογισμός της φετινής αντιπυρικής περιόδου αλλά και η προετοιμασία για τυχόν ακραία καιρικά φαινόμενα τον φετινό χειμώνα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον χώρο που στεγάζεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου, μεταξύ διοικητών και Αξιωματικών του Π.Σ. Παρών ήταν και ο διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος κ. Παναγιώτης Γιαννακόπουλος.
«Η αντιπυρική περίοδος πήγε θαυμάσια και είχαμε εξαιρετικά αποτελέσματα. Οι καμένες εκτάσεις είναι ελάχιστες ενώ δεν προέκυψε κανένας τραυματισμό για Πυροσβέστη ή πολίτη. Αλλάξαμε κάποια πράγματα στον τρόπο ενεργειών μας και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό», δηλώνει στο agriniopress.gr ο κ. Γιαννακόπουλος, ενώ σχετικά με τη συζήτηση που υπήρξε για την αντιμετώπιση τυχών ακραίων καιρικών φαινομένων, ανέφερε πως είναι υποχρέωση και της πολιτικής προστασίας των Δήμων να ενεργεί από κοινού με τους Πυροσβέστες, σε μια άμεση συνεργασία, για την αντιμετώπισή τους.
Ο ίδιος δεν παραλείπει να σχολιάσει πως, παρότι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό δεν παρατηρούνται,  οι προσπάθειες των Πυροσβεστών γίνονται με τα πεπαλαιωμένα μηχανήματα που διαθέτουν οι Υπηρεσίες
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου