Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Απεργούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι για την Κυριακάτικη αργία

        

koi-emporika-ioynios-2013-4
To Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «H Ένωση» καλεί σε απεργία την Κυρικαή 3 και την Τετάρτη 6 Νοέμβρη
Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Εργαζόμενοι-ες στο εμπόριο, τις υπηρεσίες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι και νέες
Η κατάργηση της Κυριακής αργίας στο εμπόριο, θα ανοίξει τον δρόμο για την κατάργηση της και σε όσους κλάδους συνδέονται με το εμπόριο. Πολύ σύντομα θα ισχύει για το σύνολο της εργατικής τάξης σε όλους τους κλάδους.
Ειδικά η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας συντελεί στην αποδόμηση της εργατικής -λαϊκής οικογένειας. Ιδιαίτερα πλήττει τις εργαζόμενες γυναίκες που περιμένουν μια μέρα την εβδομάδα να φροντίσουν το σπίτι, να δουν τα παιδιά τους πριν ξεκινήσει ο μαραθώνιος της επόμενης εβδομάδας. Η μητρότητα άλλη μια φορά στο στόχαστρο. Το ίδιο ισχύσει και για τις ανάγκες των νέων.
Η κυβέρνηση (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ) ΕΕ, οι μεγαλέμποροι, οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια προχώρησαν στην κατάργηση της Κυριακής αργίας νομοθετώντας το άνοιγμα όλων των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο. Η πρώτη Κυριακή που θέλουν ανοιχτα τα καταστήματα είναι στις 3/11. Διερευνούν, υπολογίζουν αντιδράσεις για να προχωρήσουν σε άνοιγμα όλες τις Κυριακές του χρόνου. Η απάντηση μας πρέπει να είναι ξεκάθαρη.
ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΑΝΟΙΧΤΟ.
Στην ουσία κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους λέγοντας πως δεν έχουν χρόνο να ψωνίσουν, ξεχνώντας τους πανάθλιους μισθούς που έχουν διαμορφώσει στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα που δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά, την απλήρωτη εργασία που έχουν επιβάλλει στην κατάργηση ουσιαστικά των συλλογικών συμβάσεων, στη γιγάντωση της ανεργίας, στην ακρίβεια, τα χαράτσια, την φοροληστεία. Οι μεγαλοεργοδότες στο εμπόριο μας επιβάλλουν να δουλεύουμε επιπλέον 7 ή και περισσότερες Κυριακές το χρόνο, σπέρνοντας την αυταπάτη ότι με την κατάργηση της Κυριακής αργίας θα αυξήσουμε το εισόδημα μας. Το λένε αυτοί που φρόντισαν η πλειοψηφία μας να προσπαθεί να επιβιώσει με 500€ το μήνα και στις περισσότερες περιπτώσεις απλήρωτοι.
Κοροϊδεύουν τους μικρέμπορους λέγοντας τους ότι αν δουλέψουν παραπάνω ώρες θα φύγουν οι καταναλωτές από τα πολυκαταστήματα και θα αυξηθεί δήθεν ο δικός τους τζίρος. Oι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι χρεοκοπούν ο ένας μετά τον άλλον σε όλη την Ελλάδα εξαιτίας της μονοπώλησης της αγοράς από τις πολυεθνικές και τον καπιταλιστικό ανταγωνισμό.
Οι μεγάλοι επιχειρηματίες επιδιώκουν μαζί με τη μερική απασχόληση, το ωρομίσθιο, το απελευθερωμένο ωράριο, τις ατελείωτες ώρες δουλειάς και τώρα την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους, να μεγαλώσει η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης.
Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από την συνδικαλιστική πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ). Έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της, στην απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, την απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων, και ας παριστάνουν σήμερα τους υπερασπιστές της κυριακάτικης αργίας με την «κοινωνική συμμαχία» που συγκρότησαν με τους εργοδότες, την εκκλησία, και άλλους φορείς…… Έχουν νομιμοποιήσει όλα τα πακέτα των αντιλαϊκών μέτρων με την συμμετοχή τους στους «κοινωνικούς διαλόγους».
Καλούμε τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, να δώσουμε από κοινού τη μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, γιατί δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που εμείς παράγουμε να καθορίζουν και την ζωή μας.
Καλούμε τους εργαζόμενους στο κλάδο συνολικά να συσπειρωθούν στο σωματείο τους για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς με επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές.
Η απεργία στις 3 Νοέμβρη να γίνει βήμα για την επιτυχία και της πανεργατικής απεργίας στις 6 Νοέμβρη, να γίνει σταθμός στην κοινή πάλη των ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων μαζί με τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους μαγαζάτορες και ΕΒΕ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
• Επαναφορά της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το εμπόριο στα 918 ευρώ μεικτά για όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, ως βάση για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης, με κατάργηση των μειώσεων που προβλέπει για το κατώτερο μεροκάματο ο εφαρμοστικός νόμος 4046.
• Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της εφαρμογής των ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.
• Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
• Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
• Θεώρηση ασφαλιστικού βιβλιαρίου για κάθε άνεργο και άνεργη εμποροϋπάλληλο, για κάθε αυτοαπασχολούμενο και μικρό έμπορο ανεξάρτητα από χρέη.
• Σε κανένα σπίτι άνεργου – άνεργης εμποροϋπάλληλου- αυτοαπασχολούμενου-μικρού εμπόρου να μην κοπεί το ρεύμα.
• Απόσυρση όλων των φορολογικών μέτρων και των χαρατσιών, αφορολόγητο όριο στο επίπεδο των βασικών αναγκών διαβίωσης της λαϊκής οικογένειας.
Γενική συνέλευση σωματείου Τετάρτη 30/10/2013 στο εργατικό κέντρο στις 6:30μμ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
3 Νοέμβρη συγκέντρωση στον πεζόδρομο Παπαστράτου στις 10πμ
6 Νοέμβρη συγκέντρωση 10:30 πμ Κ. Πλατεία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου