Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ANΟΙΧΤΕΣ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ TAXISNET ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ...

 
Επιβεβαίωσε μέσω twitter ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης ότι τίθενται από σήμερα σε λειτουργία οι εφαρμογές στο Taxisnet για...
την υποβολή αίτησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και αυτή που αφορά στην ηλεκτρονική διόρθωση στο Α 21 (αίτηση χορήγησης οικογενειακού επιδόματος).
Σχετικά με τη δυνατότητα διόρθωσης της αίτησης Α 21 για τη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος η διοίκηση του ΟΓΑ ενημερώνει ότι:
Από σήμερα, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013, δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης σε όσους έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά την Αίτηση-Δήλωση Α21, για την χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΓΑ (Ενιαίο Επίδομα στήριξης τέκνων και Ειδικό Επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις διορθώσεις στην Αίτηση-Δήλωση Α21, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Taxisnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ). Στην συνέχεια, οι αιτούντες θα πρέπει να προσκομίσουν άμεσα στον Ανταποκριτή του ΟΓΑ, του Δήμου κατοικίας τους, τα απαραίτητα δικαιολογητικά (πλην του εντύπου Ε1) που έχουν επιλέξει κατά τη συμπλήρωση της Αίτησης-Δήλωσης Α21, προκειμένου να ελεγχθούν από τις Αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΓΑ.
Για το πετρέλαιο θέρμανσης
Ξεκινά σήμερα η ηλεκτρονική υποβολή αίτησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο Φθινόπωρο 2013 - Χειμώνας 2014. Οι φορολογούμενοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις με τα στοιχεία τους, προκειμένου να τους καταβληθεί η προκαταβολή του 25% του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης ώστε να προχωρήσουν σε αγορά πετρελαίου θέρμανσης, ενώ με τις αγορές ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης που θα ακολουθούν και την ηλεκτρονική κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών θα πιστώνεται σταδιακά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς το υπόλοιπο 75% του επιδόματος.
Εισοδηματικά κριτήρια:
  • άγαμοι υπόχρεοι έως 30.000 ευρώ (από 25.000 ευρώ),
  • έγγαμοι υπόχρεοι έως 40.000 ευρώ (από 35.000 ευρώ), με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο,
  • μονογονεϊκή οικογένεια έως 43.000 ευρώ, όταν υπάρχει ένα τέκνο με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο.
Περιουσιακά κριτήρια:
  • άγαμοι υπόχρεοι έως 200.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας (από 150.000 ευρώ),
  • έγγαμοι υπόχρεοι έως 300.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας (από 200.000 ευρώ),
  • το κριτήριο της κατοχής αυτοκινήτων, διευρύνεται ώστε να δικαιούνται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης όσοι κατέχουν αυτοκίνητο μέχρι 3.000cc, έναντι των 2.000cc που ίσχυε.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το νέο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών δεν προβλέπεται καμία αλλαγή στις γεωγραφικές ζώνες, ενώ και το όριο επιφάνειας της κατοικίας παραμένει στα 120 τετραγωνικά.
Ωστόσο το επίδομα αυξάνεται από το 0,28 ευρώ ανά λίτρο στο 0,35 ευρώ ανά λίτρο, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα το επίδομα από 168 έως 840 ευρώ που ήταν πέρυσι (ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη) να αυξηθεί φέτος από τα 204 έως και τα 1.050 ευρώ.
  • Με τα ανωτέρω δεδομένα το επίδομα ανά γεωγραφική ζώνη θα διαμορφωθεί ως εξής:
- στην Α’ Ζώνη (Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Δράμα, Ευρυτανία), όπου η επιδοτούμενη κατανάλωση είναι στα 25 λίτρα/τ.μ. κατοικίας, θα ανέλθει στα 1.050 ευρώ (από 840 ευρώ).
- στη Β’ Ζώνη (Ιωάννινα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Αρκαδία, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική, Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη, Εβρου), όπου η επιδοτούμενη κατανάλωση είναι 15 λίτρα/τ.μ., θα ανέλθει στα 630 ευρώ (από 504 ευρώ).
- στη Γ’ Ζώνη (Αττική, Κόρινθος, Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια, Μαγνησία, Λέσβος, Χίος, Κέρκυρα, Λευκάδα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Αρτα), με επιδοτούμενη κατανάλωση τα 8 λίτρα/τ.μ., θα φθάσει τα 336 ευρώ (από 269 ευρώ).
- στη Δ’ Ζώνη (Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Κύθηρα, νησιά Σαρωνικού), με επιδοτούμενη κατανάλωση τα 5 λίτρα/τ.μ., θα φθάσει τα 210 ευρώ (από 168 ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου