Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης

Εκτός των βουλευτών, αναμένεται ότι ο αριθμός των συλληφθέντων θα υπερβεί τους 30.
Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής συνελήφθη λίγο πριν τις 9 σήμερα το πρωί, ενώ ακολούθησαν οι συλλήψεις των Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρου και Γιάννη Λαγού.
Μεταξύ των στελεχών της Χρυσής Αυγής, που συνελήφθησαν, εκτός από τους βουλευτές, είναι και ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης.
Συνολικά αναμένεται να συλληφθούν έξι βουλευτές του κόμματος, για τους οποίους υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία εμπλοκής σε εγκληματικές δραστηριότητες.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στη ΓΑΔΑ και θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα.
Οι πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ αναφέρουν ότι στο πόρισμα του εισαγγελέα, ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης αναφέρεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος.
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά από επέμβαση της Αντιτρομοκρατικής και στηρίζονται στις κατηγορίες περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με πρώτη σύλληψη αυτή του Νίκου Μιχαλολιάκου. Ακολούθησαν οι άλλες συλλήψεις, ανάμεσά τους αυτές των Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρου και Γιάννη Λαγού.
Εκτός των βουλευτών, αναμένεται ότι θα συλληφθούν άλλα 34 άτομα.
Η επιχείρηση της Αστυνομίας ξεκίνησε τα ξημερώματα, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, ενώ ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος συνελήφθη πρώτος.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές η υπόθεση «είναι καλά δεμένη».
Οι εξελίξεις τις επόμενες ημέρες προοιωνίζονται ραγδαίες, καθώς από τις άρσεις τραπεζικού και τηλεφωνικού απορρήτου, τις καταθέσεις θυμάτων επιθέσεων, αλλά και από τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες –πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής–, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει συγκεντρώσει ισχυρά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι πρόκειται για «δομημένη ομάδα με ιεραρχία» και στοιχειοθετείται το κακούργημα της «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης».
Η εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου κινείται με ταχείς ρυθμούς και σύντομα ο κ. Βουρλιώτης, αφού προηγηθεί η εξέταση υπόπτων, αναμένεται να συντάξει πόρισμα στο οποίο θα περιγράφονται τα «έργα και ημέρες» της οργάνωσης και θα αποδίδονται ευθύνες στους δράστες των επιθέσεων. Στο ίδιο πόρισμα εκτιμάται ότι θα καταγράφονται και τα στοιχεία που υπάρχουν εις βάρος βουλευτών του κόμματος, οι οποίοι εφόσον καταστούν κατηγορούμενοι για κακούργημα θα βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη χωρίς να απαιτείται προηγούμενη άδεια της Βουλής.
Την ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης της έρευνας επισήμανε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου. Ο υπουργός χαρακτήρισε τα μέλη της Χρυσής Αυγής «νεοναζιστές» και τόνισε ότι «είναι κοινή πεποίθηση πως πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ούτως ώστε να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα, διότι μια τόσο σοβαρή υπόθεση δεν πρέπει να διαιωνίζεται».
Ξένα πρακτορεία
Την είδηση της σύλληψης του αρχηγού και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής μετέδωσαν αμέσως τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία SKY NEWS και BBC.
 matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου