Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Μήνυσε δημοσιογράφο ο συλληφθείς αστυνομικός του βουλευτή της Χ.Α. ...
Καταγγελία

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο, τα όσα πρωτοφανή υπέστη ο συνάδελφος και μέλος της Ένωσης μας Πάνος Τσακανίκας, ο οποίος σύρεται στα δικαστήρια μετά από...
μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο πρώην αστυνομικός του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής, που έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα και ελέγχεται από την Ελληνική Δικαιοσύνη μετά από τα τελευταία γεγονότα.Όπως είναι γνωστό, μόλις προχθές ο πρώην αστυνομικός του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Κ. Μπαρμπαρούση συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος, γιατί βρέθηκε αστυνομικό υλικό που του ανήκε, στα γραφεία της Χ.Α. στο Αγρίνιο.


Ο συνάδελφος αναδημοσίευσε τη φωτογραφία του συλληφθέντα αστυνομικού, η οποία ήδη είχε αναρτηθεί σε ηλεκτρονικά μέσα, όπως και κοινωνικά μέσα δικτύωσης σε όλη τη χώρα.
Ο αστυνομικός προχώρησε στην κατάθεση μήνυσης προχθές στις 12 το μεσάνυχτα σε βάρος του συναδέλφου για συκοφαντική δυσφήμηση προς το πρόσωπο του και χθες το πρωί αυτός συνελήφθη, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα και μετά από δύο ώρες αφέθηκε ελεύθερος, με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών του Αγρινίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο μηνυτής αστυνομικός, δεν είχε κανένα πρόβλημα να βιντεοσκοπείται από τηλεοπτικές κάμερες στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου, ενώ γύρω του εξελίσσονταν επεισόδια, ούτε να κάνει δηλώσεις σε πανελλήνιο τηλεοπτικό δίκτυο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συνάδελφος Πάνος Τσακανίκας βρίσκεται στο στόχαστρο της Χρυσή Αυγής. Τον Σεπτέμβριο του 2012 αποκάλυψε την συμμετοχή του αστυνομικού του βουλευτή στους «ελέγχους» της Χρυσής Αυγής στην λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου, με αποτέλεσμα ο εν λόγω αστυνομικός να τεθεί σε διαθεσιμότητα και να του αποστείλει εξώδικο, ενώ πριν μερικούς μήνες και συγκεκριμένα το Μάιο απειλήθηκε προσωπικά και εξυβρίστηκε από τον βουλευτή του κόμματος στο νομό Αιτωλοακαρνανίας με την Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας – Ευβοίας και την ΠΟΕΣΥ να καταδικάζουν το γεγονός.

Πληροφορούμε τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ότι με τις πρακτικές που ακολουθούν δεν πρόκειται να φοβίσουν κανένα δημοσιογράφο της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας, οι οποίοι θα συνεχίσουν να εκφράζουν ελεύθερα την γνώμη και την άποψή τους και να αποκαλύπτουν το ρόλο και τις συμπεριφορές του ναζιστικού μορφώματος.

Είναι χρέος του δημοσιογραφικού κόσμου να αποκαλύπτει την αλήθεια.

Η ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε καλεί τους συναδέλφους να μην φοβηθούν τις απειλές αλλά να δικαιώσουν την αποστολή τους και το ρόλο τους, εμμένοντας σθεναρά στις επάλξεις της ελευθεροτυπίας. Οι υμνητές του ναζισμού δεν πρόκειται τα κάμψουν καμιά δημοσιογραφική συνείδηση συναδέλφου, ο οποίος καταγράφει τα γεγονότα. Να γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι μας έχουν απέναντι τους.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε


typologies.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου