Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Σύλληψη δημοσιογράφου μετά από μήνυση του πρώην αστυνομικού του Μπαρμπαρούση

        

greenlogo
Σύλληψη του αγρινιώτη δημοσιογράφου, εργαζόμενου στο agriniopress.gr,  Παναγιώτη Τσακανίκα σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στα πλαίσια αυτόφωρης διαδικασίας μετά από μήνυση που υπέβαλλε ο αστυνομικός-σε διαθεσιμότητα- Δ.Μακρής,  πρώην φρουρός του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Κώστα Μπαρμπαρούση. Ο αστυνομικός, εξοπλισμός του οποίου βρέθηκε χθες στην έφοδο  της αστυνομίας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αγρινιο, κινήθηκε νομικά  για παραβίαση προσωπικών δεδομένων μετά τη δημοσίευση  της φωτογραφίας  στο agriniopress.gr (επρόκειτο για αναδημοσίευση από το zougla.gr) .
Ουσιαστικά ο αστυνομικός βάλλοντας κατά της ελευθεροτυπίας επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να περάσει στην αντεπίθεση  . Σαν μια πρώτη απάντηση το agriniopress.gr, επισημαίνει πως πρόκειται για επιλεκτική ευαισθησία του εν λόγω αστυνομικού :
Δείτε για παράδειγμα λοιπόν, πέρυσι τέτοια εποχή που δεν είχε κανένα πρόβλημα να τον τραβούν οι κάμερες και να μιλά επιθετικά με πολίτες που αντιδρούσαν στους «ελέγχους” της Χρυσής Αυγής και το κυνήγι των αλλοδαπών μικροπωλητών:
https://www.youtube.com/watch?v=8jHvlMtHfAk
Το παραπάνω θέμα είναι και ο αδιάψευστος μάρτυρας για την ενεργό η μη συμμετοχή του αστυνομικού στα όσα συνέβησαν στην λαϊκή αγορά  του Μεσολογγίου πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε και την διενέργεια ΕΔΕ σε βάρος του ο αστυνομικός  δεν είχε κανένα πρόβλημα να βγει και σε εθνικό δίκτυο (ΑΝΤ1) και να απαντήσει στα όσα του καταλογίζονταν:
https://www.youtube.com/watch?v=7Ul9tcIcNnk
Παράλληλα και επωνύμως, λίγες μέρες αργότερα απέστειλε εξώδικα στο agriniopress.grκαι την εφημερίδα Αιχμή του Μεσολογγίου, που ήταν τα δυο μέσα που αποκάλυψαν την ενεργό συμμετοχή του στους «ελέγχους» της Χ.Α. στο πλευρό του Κ. Μπαρμπαρούση.
Το agriniopress.grθα συνεχίσει να μάχεται ανεξάρτητα και χωρίς φόβο. Στην υπόθεση θα επανέλθουμε
 πηγηagriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου