Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Κάλπες στην Αιτωλοακαρνανία εάν παραιτηθεί η Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής

         
po-xa-bouli
Έντονες είναι οι φημολογίες περί μαζικής παραίτησης των βουλευτών της ΧΑ, που διακινούνται τις τελευταίες ώρες. Ετσι αυτομάτως άρχισαν και τα σενάρια για τις πολιτικές εξελίξεις που μπορεί να σηματοδοτήσει αυτή η ενέργεια.
Το επικρατέστερο σενάριο που κυκλοφορεί είναι ότι η χώρα δεν θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές αλλά σε κάλπες στις εκλογικές περιφέρειες, όπου η Χρυσή Αυγή έχει βουλευτικές έδρες. Αυτό σημαίνει πως κάλπες θα στηθούν σε 15 συνολικά εκλογικές περιφέρειες και μια από αυτές είναι και η Αιτωλοακαρνανία, όπου η Χ.Α. έχει βουλευτική έδρα, αυτήν που έχει ο  Κ. Μπαρμπαρούσης.
Ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφο του Reuters τι θα συμβεί εάν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής παραιτηθούν μαζικά από το αξίωμά τους στο Κοινοβούλιο, όπως φημολογείται, ο πρόεδρος του ΠΑΣ ΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος δήλωσε:  »Για την ΧΑ κάτι τέτοιο μια τέτοια μεθόδευση θα ήταν ένα είδος πολιτικής αυτοκτονίας. Ίσως η ιδέα είναι ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ένα είδος δημοψηφίσματος σε 15 εκλογικές περιφέρειες της χώρας. Ναι, αλλά από την άλλη πλευρά, θα αποτελούσε μια σπουδαία ευκαιρία ώστε το λεγόμενο συνταγματικό τόξο να οργανώσει ένα κοινό μέτωπο αντίδρασης εναντίον της ΧΑ».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου