Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Πυροσβεστική παρέμβαση Τσίπρα στο Bloomberg: Θα πληρώσουμε τα δάνεια, θα υπάρξει συμφωνία


Με προσωπική του δήλωση στο Bloomberg, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να χαμηλώσει τους τόνους μετά τις χθεσινές έντονες συναντήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τον επικεφαλής του Eurogroup.


Αναλυτικά η δήλωση του:

Η διαβούλευση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας μόλις ξεκίνησε.
Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, είμαι απολύτως βέβαιος ότι σύντομα θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε μία αμοιβαίως επωφελή συμφωνία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη.
Καμιά πλευρά δεν επιδιώκει τη σύγκρουση και δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να δράσουμε μονομερώς στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.
Η υποχρέωσή μου να σεβαστώ την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού για τέλος της λιτότητας και επιστροφή σε μία αναπτυξιακή ατζέντα, σε καμιά περίπτωση δεν περιλαμβάνει τη μη εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων μας απέναντι στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ.
Αντιθέτως, αυτό που σημαίνει είναι ότι χρειαζόμαστε χρόνο ώστε να αναπνεύσουμε και να δημιουργήσουμε το δικό μας μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάκαμψης, το οποίο –μεταξύ άλλων- θα ενσωματώνει τους στόχους των πρωτογενώς ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και των ριζικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του πελατειακού κράτους.
Είμαι πεπεισμένος ότι μία συμφωνία σε αυτό το πλαίσιο θα γίνει αποδεκτή από τους εταίρους μας, αφού το κοινό μας συμφέρον είναι η οικονομική σταθερότητα και η ανάκαμψη για το κοινό μας σπίτι, την Ευρώπη.

Θυμίζω ότι και χθες ο Γιάννης Βαρουφάκης εμφανίστηκε αρκετά πιο ήπιος στο BBC, έχοντας μόνο καλά λόγια να πει για τους συνομιλητές της χώρας. Έχω την αίσθηση ότι με τις κινήσεις αυτές επιχειρούν να αποτρέψουν ένα καταστροφικό άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών τη Δευτέρα και εύχομαι να τα καταφέρουν.
- See more at: http://www.parapolitiki.com/2015/01/pyrosvestiki-paremvasi-tsipra-sto-bloomberg-tha-plirosume-ta-daneia-tha-yparxei-simfonia.html?m=0#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου