Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Συσκέψεις και ετοιμότητα για το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας

         

geg-kalyvia-plhmmyra2Από το μεσημέρι και μετά στη Δυτική Ελλάδα αναμένεται να εκδηλωθούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες και σφοδρούς νοτιοδυτικούς ανέμους που πρόκειται , σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων να υποχωρήσουν από το απόγευμα του Σαββάτου.
Ήδη το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Αιτωλοακαρνανίας, έχει ενημερώσει σχετικά με έγγραφο του όλους τους δήμους και ειδικά αυτούς της δυτικής Αιτωλοακαρνανίας, όπου υπάρχει πρόβλεψη για ανέμους έντασης έως και εννέα μποφόρ!
Ισχυροί άνεμοι που ίσως φτάσουν και τα επτά μποφόρ αναμένονται και στην ενδοχώρα, αλλά σε κάθε περίπτωση υπάρχουν περιοχές που εστιάζεται η προσοχή των αρμοδίων, π.χ. οι περιοχές κοντά στις εκβολές που Αχελώου που κρίνεται πως είναι πιο ευάλωτες στους ανέμους. Δεν υπάρχει φόβος για κατοικημένες περιοχές αλλά κυρίως για αγροτικές κα κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.
Παράλληλα το πρωί σήμερα έγινε σύσκεψη αρμοδίων και στον δήμο του Αγρινίου και δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες από τον κ. Παπαναστασίου προς τους αντιδημάρχους, προϊσταμένους υπηρεσιών, την ΔΕΥΑΑ, την Πολιτική Προστασία κλπ και υπάρχει υψηλό επίπεδο ετοιμότητας καθώς και μηχανήματα που μπορούν να παρέμβουν όπου χρειάζεται. Σε περιοχές «υψηλού κινδύνου» βρίσκονται σε ετοιμότητα και μηχανήματα της Π.Ε. Αιτωλ/νίας της Περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου