Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Νίκη καταξίωσης στην Τούμπα- Τους τέλειωσε ο Άλβες

        
sup-paok-panai16
Την σπουδαιότερη νίκη  της ιστορίας του σημείωσε σήμερα ο Παναιτωλικός στην Τούμπα, όπου νίκησε 2-1 τον ΠΑΟΚ και πλέον έδειξε ότι δεν φοβάται κανέναν στην Σουπερ Λίγκα.  Οι φιλοξενούμενοι ήταν εντυπωσιακοί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και αυτό το μαρτυρούν και οι τελικές προσπάθειες τους μιας και είχαν περισσότερες (10-8) από αυτές της ομάδας του Αναστασιάδη.
Πρόσωπο της νίκης για την ομάδα του Χάβου  ήταν ένας ποδοσφαιριστής  που αμφισβητήθηκε αρκετά μέχρι τώρα στον Παναιτωλικό . Ο Βραζιλιάνος Αντρέ  Άλβες με τα δυο προσωπικά γκολ που πέτυχε έδειξε ότι καμία προσπάθεια δεν πάει χαμένη όσο αυτή συνεχίζεται.  Η μπάλα  έστω και καθυστερημένα του χαμογέλασε και τον δικαίωσε για την αθόρυβη δουλειά που έκανε όλο αυτό το διάστημα. Συνέδεσε το όνομα του με την κορυφαία στιγμή μέχρι τώρα του Παναιτωλικού στο πρωτάθλημα.
Οι κίτρινοι με μια μόνο αλλαγή σε σχέση με το ματς με τον Ατρόμητο (Κέβιν έναντι του Σκαραμοτσίνο) μπήκαν δυνατά- επιθετικά και με στόχο να σκοράρουν στον μεγάλο αντίπαλο τους. Έδειξαν τα δόντια τους από τα πρώτα λεπτά του ματς καθώς προηγήθηκαν (0-1) με εύστοχο πέναλτι του Άλβες που έσπασε την κακοδαιμονία που είχε από την αρχή της σεζόν.  Το γκολ βοήθησε τον Παναιτωλικό να κυριαρχήσει στο ματς και να είναι η ομάδα που φαίνονταν περισσότερο στον βρεγμένο αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.  Άγγιξε ένα δεύτερο γκολ μόλις στο 10΄, άλλα το πλασέ του Κάπελ εδίωξε ο Ιτάνζ. Ξανά στο 20΄οι φιλοξενούμενοι, αφού έκρυψαν τη μπάλα σε συνδυασμό των Άλβες και Μπεχαράνο, δεν μπόρεσαν να σκοράρουν με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να πέφτει και να σώζει την εστία του μπροστά στον Βολιβιανό αμυντικό του Παναιτωλικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα 45΄ του παιχνιδιού ο Παναιτωλικός είχε 6 τελικές με 4 στην εστία, έναντι 4 του ΠΑΟΚ χωρίς όμως καμία στο τέρμα του Στεφανάκου.
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ βγήκε ψηλά και πίεσε όμως χωρίς ευκαιρίες. Η αμυντική λειτουργία του Παναιτωλικού ήταν σχεδόν άριστη. Κούσας και Εντζεκέλε κυριαρχούσαν στο ψηλό παιχνίδι, ενώ οι αλληλοκαλύψεις που είχαν οι πλάγιοι μπακ της ομάδας από τους χαφ δεν επέτρεψαν να δημιουργήσουν φάσεις και ρήγματα μπροστά στην περιοχή των κίτρινων.
Η είσοδες του Μάκ για τους μελανόλευκους  υπήρξε ευεργετική καθώς όχι μόνο σκόραρε, αλλά και βοήθησε τους γηπεδούχους να πάρουν μέτρα στο γήπεδο και να πιέσουν. Το γκολ του ΠΑΟΚ που προσωρινά ισοφάρισε (1-1)  ήρθε στο 73΄ , όμως δεν ήταν αρκετό  να κάνει η ομάδα της Θεσσαλονίκης την ολική ανατροπή. Σωτήρια ήταν για τον Παναιτωλικό η απόκρουση του Στεφανάκου σε σουτ του σκόρερ του ΠΑΟΚ, ένα λεπτό μετά την ισοφάριση. Βοήθησε αρκετά  η είσοδο του Ρουσκουσέδα στον αγώνα (πρώτη του συμμέτοχη) που κράτησε πίσω τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ . Άγγιξε το δεύτερο γκολ στο 84΄ο Παναιτωλικός όταν από σέντρα ξυράφι του Μαρτίνες από αριστερά ο Κατσικάς παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ, όμως ο Ιτάνζ έδιωξε τον κίνδυνο.
Το γκολ της μεγάλης νίκης για τον Παναιτωλικό σημειώθηκε στο 94΄, όταν ο Γοδόι με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Άλβες, αυτός μπήκε στην περιοχή και αφού απέφυγε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα πλασάρε εύστοχα (1-2) στέλνοντας στα ουράνια τους φίλους του Παναιτωλικού που βρέθηκαν στην Τούμπα, αλλά και όσους παρακολουθούσαν ή άκουγαν την εξέλιξη του ματς.  
Με τη νίκη του αυτή ο Παναιτωλικός έπιασε τον Αστέρα Τρίπολης στην 4η θέση και δείχνει ότι πατά για τα καλά στην προνομιούχο 5αδα του πρωταθλήματος. Η προσπάθεια όμως είναι συνεχής και δεν πρέπει να υπάρχει καθόλου εφησυχασμός. Την Τετάρτη σε νέα αγωνιστική όπου  υποδέχεται τον Εργοτέλη. Μια νέα νίκη θα δώσει πραγματική και ουσιαστική   αξία  στην σημερινή του επιτυχία στην Τούμπα.   
Γ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου