Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ανακαλούνται οι παραχωρήσεις για τα περιφερειακά αεροδρόμια;

        
epi-aktio-aerodromioΑνοιχτό το ενδεχόμενο ανάκλησης της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.
«Η κεντρική τοποθέτηση της κυβέρνησης είναι ότι θα σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις των υποδομών που εξυπηρετούν και μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της χώρας» είπε ο κ. Σπίρτζης, παραπέμποντας πάντως  στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Να θυμίσουμε πως η  σχετική σύμβαση παραχώρησης αναμένονταν να υπογραφεί αλλά αυτό δεν έγινε εξαιτίας της προκήρυξης των εκλογών και περιλάμβανε ρήτρα απόδοσης κερδών (earn-out) υπέρ του Δημοσίου.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τις προηγούμενης κυβέρνησης, το Δημόσιο θα είχε έσοδα από τις παραχωρήσεις  περίπου 7 δισ ευρώ από την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων.
Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι, οι προτεραιότητές του ως υπουργού, θα είναι αυτά που έχουν ειπωθεί έως τώρα από το ΤΕΕ και τον επιστημονικό κόσμο. Πρέπει,είπε, να γίνουν ιεραρχήσεις των προγραμμάτων και των δημοσίων επενδύσεων και των έργων και πρόσθεσε ότι τα έργα πρέπει να υπηρετούν την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου