Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Πήρε βαθμό Ευρώπης στο 91΄- Νίκησε και τον Δασκαλόπουλο

         
sup-panai-atromitos5
Κόντρα σε όλους και σε όλα ο Παναιτωλικός έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της 5ης θέσης   και πήρε βαθμό χρυσάφι (1-1) με  τον Ατρόμητο. Σαν νίκη πανηγυρίστηκε το γκολ του Μπεχαράνο στο 91΄ που επισφράγισε την συγκινητική προσπάθεια των παικτών του Χάβου που επέμειναν και  δικαιώθηκαν. Ο βαθμός της ισοπαλίας που σίγουρα δεν αποδίδει ποδοσφαιρική δικαιοσύνη στο ματς  δίνει τεράστιο ψυχολογικό αβαντάζ στους κίτρινους και δείχνουν χαρακτήρα και προχωρούν για την κατάκτηση του στόχου τους.
sup-panai-atromitos6
Το ματς που έγινε υπό συνεχή καταρρακτώδη βροχή είχε δραματικό τόνο μιας και ξεχείλιζε το πάθος των παικτών κυρίως  των γηπεδούχων. Δυστυχώς δεν είχαν να αντιμετωπίσουν μόνο τους αντιπάλους τους . Ο Δασκαλόπουλος και οι βοηθοί του  ήταν ένα ακόμη επιπρόσθετο εμπόδιο γι αυτούς  αφού με την τους παρουσία τους φρέναραν τους κίτρινους .  Δεν είναι μόνο οι δυο φάσεις που δίκαια φωνάζει ο Παναιτωλικός είναι η συνολική του παρουσία στο γήπεδο και τα διαφορετικά  μέτρα και σταθμά που αποφάσιζε. Φυσικά τα δυο δοκάρια και οι πολλές ευκαιρίες που έχασε  είναι μέρος του παιγνιδιού. Όμως η συνεχής βροχή που μετέτρεψε σε βούρκο το γήπεδο του Παναιτωλικού ιδίως στο β΄ μέρος ήταν ένας ακόμη αστάθμητος παράγοντας που  εμπόδισε τα καναρίνια.
sup-panai-atromitos7
Σε μειονεκτική θέση από τα πρώτα 11΄΄ βρέθηκε ο Παναιτωλικός όταν ο Ουμπίντες σκόραρε (0-1) χωρίς οι παίκτες του Παναιτωλικού να ακουμπήσουν τη μπάλα. Οι παίκτες του Χάβου ανέβηκαν πίεσαν και στο 10΄ειχαν δοκάρι με σουτ του Φωτάκη που μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Γκομπούνοφ. Στο 27΄ έγινε η φάση που δικαία προκάλεσε τις διαμαρτυρίες του Παναιτωλικού καθώς ο Μαρτίνες εκτέλεσε το φάουλ και ο Αλβες έπιασε την κεφαλιά με τον τερματοφύλακα των μπλε να μπλοκάρει την μπάλα αφού αυτή είχε περάσει την γραμμή χωρίς το γκολ να μετρήσει ούτε μετά από τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων που σταμάτησαν  την εξέλιξη του αγώνα. Στις καθυστερήσεις του α΄ μέρους οι προθέσεις του Δασκαλόπουλου πλέον αποκαλύφτηκαν μιας και ο Κυβρακίδης απομάκρυνε τη μπάλα με το χέρι σε μπαλιά του Κάπελ μέσα στην περιοχή  και το εμφανές πέναλτι δεν σημειώθηκε. 
sup-panai-atromitos1
Στην επανάληψη πάρα το γεγονός ότι ο αγωνιστικός χώρος γίνονταν όλο και πιο βαρύς η πίεση των γηπεδούχων αυξάνονταν. Οι ευκαιρίες που δημιούργησε ήταν και πάλι σημαντικές όμως και δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο Λευκορώσσος πορτιέρο των φιλοξενούμενων είπε όχι στο 47΄σε σουτ του Σκαραμοτσίνο, σε σουτ του Μαρτίνες στο 60΄ επίσης σε σουτ του Μπεχαράνο στο 82΄. Ο Κυβρακίδης έκοψε πάνω στη γραμμή κεφαλιά του Μπεχαράνο. Ακόμη δυο καλό σουτ του Γοδόι δεν βρήκαν στόχο καθώς το πρώτο έφυγε ελάχιστα άουτ(84΄) ενώ το δεύτερο τράνταξε το δοκάρι  του Ατρόμητου (90΄).
Η επιμονή του Παναιτωλικού  δικαιώθηκε στο πρώτο λεπτό όταν ο Εντζεκέλε έκανε το γύρισμα  και ο αφύλακτος Μπεχαράνο αυτή τη φορά σημάδεψε σωστά και ισοφάρισε (1-1).  
Η μάχη για να κρατηθεί η 5η θέση της βαθμολογίας συνεχίζεται. Εμφανίσεις όμως σαν την σημερινή δίνουν  στίγμα επιτυχίας για τους κίτρινους.  Δεν είναι υπερβολή ότι η σημερινή εμφάνιση των γηπεδούχων  τηρουμένων των δυσκολιών που είχε να αντιμετωπίσει ήταν η καλύτερη φετινή του.  Ο Παναιτωλικός  μπορεί να κερδίζει και την διαιτησία.




 
Γ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου