Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Θ. Μωραΐτης: «Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε κεφάλι» (video)

Την πεποίθηση ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανταποκριθεί στην πρόκληση να σηκώσει και πάλι στα χέρια του τις τύχες της χώρας, αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος, επισήμανε  από την Πρέβεζα ο βουλευτής Αιτωλ/νίας  Θάνος Μωραΐτης
Ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης ήταν ο κεντρικός ομιλητής στη δημοτική ολομέλεια του ΠΑΣΟΚ που πραγματοποιήθηκε στη Θεοφάνειο εν όψει του 9ου τακτικού συνεδρίου της παράταξης και έστειλε το μήνυμα ότι η παράταξη του ΠΑΣΟΚ έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της και θα δώσει μικρές και μεγάλες μάχες για την ανάπτυξη και το μέλλον της χώρας.

«Προσπαθούμε μέσα από τις στάχτες όχι μόνο να αναγεννήσουμε την παράταξη και τη χώρα, αλλά να προβάλλουμε ένα νέο σχέδιο ανασυγκρότησης για τη χώρα και τη δημοκρατική παράταξη και αν θέλουμε να κερδίσουμε το στοίχημα της νέας εποχής, αν θέλουμε να κοιτάξουμε ξανά τον πολίτη στα μάτια και να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη του αυτό που καλούμαστε είναι πάνω από όλα να μιλήσουμε πολιτικά και να υπερασπιστούμε την παράταξή μας» είπε ο κ. Μωραΐτης ο οποίος αναφέρθηκε στις αλλαγές που έφερε το ΠΑΣΟΚ στη χώρα τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια.
Ο κ. Μωραΐτης μίλησε για άδικη στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 3 χρόνια και έδωσε έμφαση στην καταστροφική- όπως είπε- πενταετία του κ. Καραμανλή που οδήγησε τη χώρα στα βράχια του 2009.

«Το 2009 είχαμε μπροστά μας μια επιλογή ως παράταξη, αν θα πρέπει να αναμετρηθούμε με την ιστορία, αν θα πάρουμε πάνω μας το ρίσκο, αν θα δεχθούμε την πρόκληση που είχαμε μπροστά μας ή αν θα το βάζαμε στα πόδια. Δεν το βάλαμε στα πόδια και είπαμε θα αναμετρηθούμε με τα δύσκολα. Αναλάβαμε ένα μεγάλο κόστος, ένα κόστους που δεν αναλογούσε στο ΠΑΣΟΚ, το κόστος ενός πολιτικού συστήματος που επί 4 δεκαετίες δημιούργησε όλο αυτό το έκτρωμα της μεταπολίτευσης» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής και επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να δημιουργήσει το μηχανισμό στήριξης ώστε να μπορέσει η Ελλάδα μέσα από εκεί να βρει τα κονδύλια και να μείνει όρθια και να μη πάει σε στάση πληρωμών, σημειώνοντας ότι σε εκείνη τη χρονική στιγμή δεν υπήρχε άλλος δρόμος.
«Βιώνουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και κάθε πολιτική δύναμη θα πρέπει να πάρει τα δικά της ρίσκα, θα πρέπει να κοιτάξει τον πολίτη στα μάτια. Σήμερα πρέπει να μιλήσουμε εμείς για τις παθογένειες αυτού του παραγωγικού μοντέλου που κατέρρευσε. Πρέπει να μιλήσουμε εμείς το ΠΑΣΟΚ, για μια σειρά στρεβλώσεις και αγκυλώσεις που οδήγησαν τη χώρα εκεί πέρα κι εκεί ακριβώς να δούμε τις δικές μας ευθύνες. Πρέπει να ορίσουμε ξανά το ρόλο των κομμάτων, το ρόλο του συνδικαλισμού, το ρόλο που πρέπει να έχουν μέσα στην κοινωνία δυνάμεις που μπορούν να αναζωογονήσουν τη χώρα. Και αυτή είναι μια πολιτική ατζέντα που εν όψει του συνεδρίου μας και μετά θα πρέπει να την ανοίξουμε και να τη στηρίξουμε. Και η μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι να πάμε να κάνουμε το συνέδριό μας συντακτικό, ιδρυτικό και παραταξιακό, αλλά θα πρέπει στο μυαλό μας να έχουμε το πως θα δημιουργήσουμε το νέο αφήγημα μετά το μνημόνιο για την ελληνική κοινωνία» τόνισε ο πρώην υφυπουργός κάνοντας λόγο για προσπάθειες ορισμένων να δημιουργήσουν ένα δίπολο αριστεράς και δεξιάς με ψευτοδιλήμματα.

«Θα πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα από εδώ από την Πρέβεζα, ότι αυτή η παράταξη έρχεται από μακριά και έχει δρόμο μπροστά της και αυτό πρέπει να το καταλάβουν και πρέπει και ήρθε η ώρα να σηκώσουμε κεφάλι, και πρέπει να είμαστε περήφανοι. Και το λέω αυτό γιατί έχουμε μπροστά μας να δώσουμε μάχες αλλά πριν δώσουμε αυτές τις μάχες θα πρέπει να δούμε δύο πράγματα. Πρώτον τι κάναμε μέχρι σήμερα για να είμαστε περήφανοι και με ποιους θα πρέπει να πορευτούμε από εδώ και πέρα και πρέπει εκεί να πούμε τις μεγάλες αλήθειες» είπε ο κ. Μωραΐτης υπογραμμίζοντας πως στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα κατατεθεί ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης τη χώρας το οποίο θα μιλά όχι για στρεβλή ανάπτυξη και το μοντέλο το οποίο μέχρι σήμερα ακολουθήθηκε, αλλά για το μέλλον του κάθε νομού ξεχωριστά μέσα από το ΕΣΠΑ, τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Ο κ. Μωραΐτης υπογράμμισε πως η Αριστερά δεν έχει κανέναν ουσιαστικό σχέδιο και κανένα συγκεκριμένο μοντέλο ανάπτυξης και σε αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή το ΠΑΣΟΚ έχει την πρόταση για να θωρακίσει τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή.
«Θα πρέπει να επιλέξουμε το μέλλον των παιδιών μας μέσα από ένα δύσκολο και οδυνηρό παρόν ή το πολιτικό μικροκομματικό μας αύριο σε βάρος των ανθρώπων που σήμερα βιώνουν την απελπισία και τον πόνο. Αυτό είναι το δίλημμά μας ως κόμμα αν θέλουμε η κοινωνία να μας ξαναπάρει ξανά στα σοβαρά» κατέληξε ο κ. Μωραΐτης και στη συνέχεια ακολούθησε έντονος διάλογος με τους παρευρισκόμενους που έθεσαν τις δικές τους ερωτήσεις και τοποθετήσεις για το παρόν και το μέλλον της παράταξης.
Πηγή: atprebeza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου