Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Κλείνουν εκκρεμή έργα του Γ' ΚΠΣ

Συνάντηση στην Πάτρα είχε ο πρόεδρος τη ΜΟΔ με τον Περιφερειάρχη, όπου και συζητήθηκαν το κλείσιμο του Γ'  ΚΠΣ . η πορεία του ΕΣΠΑ κλπ
Την σημαντική πρόοδο που έχει συντελεστεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην πορεία κλεισίματος εκκρεμών έργων που προέρχονται από το Γʼ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά ο Πρόεδρος της ΜΟΔ (Μονάδα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων) Μάριος Καμχής κατά την συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα στην Πάτρα.

Ο κ. Καμχής αφού ενημερώθηκε αναλυτικά για τις κινήσεις που συντελέστηκαν από μέρους της αιρετής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εξέφρασε την ικανοποίηση του καθώς μέσα σε διάστημα 18 μηνών, από τότε που η δικαιοδοσία του ΕΣΠΑ περιήλθε στην Περιφέρεια, τακτοποιήθηκε το κλείσιμο 143 έργων, συνολικού προϋπολογισμού 57,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, στις 30 Ιουνίου 2011, όταν η αρμοδιότητα του ΕΣΠΑ πέρασε στην αιρετή Περιφέρεια, τα ημιτελή έργα του Γʼ ΚΠΣ ήσαν 196, με προϋπολογισμό 116 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα, τα ημιτελή έργα έχουν περιοριστεί στα 53, με προϋπολογισμό 58 εκατομμύρια ευρώ.

«Κάναμε, πράγματι, μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να κλείσουμε εκκρεμότητες, να παραδώσουμε έργα και φυσικά να αξιοποιήσουμε πόρους που κατευθύνθηκαν στην πραγματική οικονομία. Η προσπάθεια μας δεν σταματά εδώ. Εργαζόμαστε με μεθοδικότητα ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ και να κλείσουν όλα τα ημιτελή έργα», τόνισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, προσθέτοντας ότι για πολλά από τα εναπομείναντα έργα υπάρχουν νομικής φύσεως εμπλοκές οι οποίες πρέπει με κάθε τρόπο να αντιμετωπιστούν.

Ο κ. Καμχής δεσμεύτηκε νʼ αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να προωθηθούν νομοθετικές ρυθμίσεις που θα αποσαφηνίζουν το τοπίο και θα δίνουν απαντήσεις σε εμπόδια που σήμερα καθιστούν αδύνατη την τακτοποίηση ημιτελών έργων του Γʼ ΚΠΣ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Καμχής ενημερώθηκε σε βάθος και για την εκκρεμότητα που υφίσταται αναφορικά με την λειτουργία του Ογκολογικού Ξενώνα «Η Ελπίδα», στην Πάτρα. Όπως είναι γνωστό από μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των διαδικασιών για την άμεση λειτουργία του Ξενώνα, ωστόσο εξακολουθεί να μένει μετέωρη η στελέχωση του και απαιτείται παρέμβαση στο Υπουργείο Υγείας ώστε να δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες. Ο κ. Καμχής ανέλαβε την υποχρέωση να συζητήσει με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ώστε να δοθεί άμεσα λύση.

«Εμείς έχουμε την απόλυτη ετοιμότητα, αύριο το πρωί, να λειτουργήσουμε τον Ξενώνα. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την 6η Υ.Π.Ε. για την επίλυση και των τελευταίων αλλά σημαντικών προβλημάτων και εναπόκειται στο Υπουργείο Υγείας να φροντίσει ώστε να αρθούν εμπόδια που υπάρχουν στην στελέχωση του Ξενώνα», υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου