Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Σύσκεψη στο Οικονομικών για τα ληξιπρόθεσμα



H παρακολούθηση των εσόδων και η πορεία εκταμίευσης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες εξετάστηκαν σε σύσκεψη σήμερα στην τακτική σύσκεψη του υπουργείου Οικονομικών υπό την προεδρεία του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη και του γενικού γραμματέα εσόδων Χάρη Θεοχάρη.
Η πολιτική του υπουργείου Οικονομικών είναι "ούτε ένα ευρώ δεν θα εκταμιεύεται για ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου προς ιδιώτες εάν το υπουργείο δεν είναι βέβαιο ότι δεν θα δημιουργούνται νέα ληξιπρόθεσμα'", όπως σημείωνε χαρακτηριστικά μετά τη σύσκεψη αρμόδιος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου.
Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι μειώνονται οι δαπάνες του προϋπολογισμού, αλλά μειώνονται ταυτόχρονα και τα ληξιπρόθεσμα χρέη, γεγονός που σημαίνει ότι ο προϋπολογισμός εκτελείται σύμφωνα με τους στόχους.
Πιθανόν αύριο ο κ.Σταϊκούρας να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για το πόσο ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου προς τους ιδιώτες έχουν εξοφληθεί μέχρι τώρα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου