Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Εορτασμός Τριών Ιεραρχών

Εκδηλώσεις την Τετάρτη από την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο
Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας γνωστοποιεί στον ιερό Κλήρο και τούς ευσεβείς Χριστιανούς ότι την προσεχή Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 η Εκκλησία μας τιμά την σύναξη των αγίων Τριών μεγάλων οικουμενικών διδασκάλων και Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Οι Τρείς Ιεράρχες ως προστάτες των Ελληνικών Γραμμάτων και της Παιδείας τιμώνται επισήμως από τα Σχολεία με εκκλησιασμό και σχολική αργία.

Το πρωί της Τετάρτης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, θα χοροστατήσει κατά τη θεία Λειτουργία και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, όπου θα εκκλησιαστούν οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων.

Το απόγευμα της Τετάρτης και ώρα 19:00ʼ στην πόλη του Αγρινίου και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας, η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας και το Τοπικό Παράρτημα Νομού Αιτωλοακαρνανίας της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων (Π.Ε.Θ.) διοργανώνουν εόρτια εκδήλωση, κατά την οποία θα μιλήσει ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Κογκούλης, με θέμα: «Παιδεία, ελληνορθόδοξη κληρονομιά και οι Τρείς Ιεράρχες».

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με ύμνους και τραγούδια η βυζαντινή χορωδία και η παραδοσιακή ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου.

Αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας της  Ιεράς  Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου