Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ενημέρωση για το νέο φορολογικό (φωτο)

 
Ενημερωτική ομιλία προς τα μέλη της Oμοσπονδίας Επαγγελματιοβιοτεχνών Αιτωλ/νίας για τα νέα φορολογικά μέτρα πραγματοποιήθηκε xuew το απόγευμα στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας
Bασικός ομιλητής- υπεύθυνος για την ενημέρωση ήταν ο κ. Πάνος Ζήσογλου, πρόεδρος του Συλλόγου λογιστών φοροτεχνικών Αγρινίου.
Ακόμα μίλησαν ο κ. Καραγιάννης, μέλος του Δ.Σ των λογιστών Αγρινίου, ο κ. Παναγιώτης Ράπτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών αλλά και ο κ. Κώστας Μπόκας, αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου. «Είδαμε πολλά μέτρα τα τελευταία χρόνια, αλλά έσοδα δεν είδαμε…» είπε ο τελευταίος αναφερόμενος και στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.


Ο βασικός ομιλητής κ. Ζήσογλου τόνισε πως οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις δεν πρόκειται να βοηθήσουν την Ελλάδα υπογραμμίζοντας πως «Μετά από πέντε καθαρά φορολογικά νομοσχέδια αυτό που παρατηρείται είναι ότι από τον Αύγουστο του 2012 έχουμε μία αύξηση ληξιπρόθεσμων πληρωμών προς το δημόσιο 1 δις που σημαίνει ότι πολλοί συνάδελφοί μας μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν, δεν πληρώνουν φόρους. Κάπως έτσι δημιουργείται μία ομάδα νεόπτωχων και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αντισταθούμε.»

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. Καραγιάννης, ο οποίος τόνισε τη σημαντικότητα του να γίνει διασφάλιση των συναλλαγών με ηλεκτρονικά τιμολόγια ώστε να είναι εξακριβωμένη η αυθεντικότητά τους.

Η σημαντικότητα της πρωτοβουλίας αυτής για ενημέρωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών χαρακτηρίζεται μεγάλη, ενώ παρόμοιες πρωτοβουλίες για ενημέρωση σχετικά με τη φορολόγηση έχουν παρθεί και στο παρελθόν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου