Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Τα 4+1 διαφορετικά ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου και ο Τσίπρας

               
                                                                                      
           

Πίσω από το συντριπτικό όχι κρύβονται πολλά και διαφορετικά όχι.

Πρώτο και καλλίτερο,το Έντιμο: Αυτό που υποστήριξαν αυτοί,που χρόνια τώρα με συνέπεια πιστεύουν ότι λύση για τα παιδιά μας είναι να απαγγιστρωθούμε από την ασφυκτική δημοσιονομική πίεση,τις απαγορεύσεις του Μάαστριχτ,τους καταπιεστές της Βόρειας Ευρώπης κ.ο.κ.
Υπήρχε ένα δεύτερο όχι το Απελπισμένο: Αυτό που συνιστά μούτζα στα μούτρα όλου του παλαιού πολιτικού κατεστημένου.Το όχι που απέδωσε άμεσα με την παραίτηση του Σαμαρά.Είναι ένα όχι αγανακτισμένο και ψιλοαπολιτίκ διότι η πραγματική ανέχεια είναι πάνω από την πολιτική και καλά κάνει.
Υπήρχε το όχι το Μισαλλόδοξο: Το όχι που εξέφρασε αυτούς που λένε »αφού έκλεισα εγώ το μαγαζί μου να το κλείσεις και συ,αφού μειώθηκε ο μισθός μου να μειωθεί και το εισόδημα των άλλων», γιατί η κατσίκα του γείτονα ήταν και είναι το ζήτημα γι αυτούς.

Υπήρχε και ένα τελευταίο αλλά ουχί έσχατο όχι,το Ευρωπαικό: Αυτό που έριξαν οι θετικοί άνθρωποι που βλέπουν στον Τσίπρα ,μια ευρωπαική πορεία με νόμισμα το ευρώ και μια προοπτική Ευρώπης των λαών.


(Υπάρχει και ένα όχι κάποιων κολαούζων που κανείς δεν γουστάρει και δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε)


Δυστυχώς ή ευτυχώς από σήμερα ο ΠΘ θα πρέπει να αφήσει κάποιους πίσω.

Αν κάνει μια πρόταση συμφωνίας με την ΕΕ εντός ευρώ η πρώτη κατηγορία,η Έντιμη θα παραμείνει έντιμη και ριγμένη για άλλη μια φορά.
Κρίνοντας από την χθεσινή δήλωση του ΠΘ-που είπε οτι δεν έχει εντολή ρήξης,ούτε τέθηκε ερώτημα ευρώ η δραχμή-,μάλλον οι Έντιμοι θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους.
Αν από την άλλη ο κ.Τσίπρας πάει σε ρήξη,θα αυτοαναιρεθεί και θα βάλει απέναντί του όλους όσους ευελπιστούν σε πορεία εντός ευρώ όπως μεχρι τώρα έλεγε ο πρωθυπουργός.
Το σίγουρο είναι πως αν δεν σπάσει αυγά ο Τσίπρας,ομελέτα δεν θα δει ούτε αυτός ούτε κανένας.
ΑΓ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου