Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Ομολογία Σκουρλέτη... Ξέραμε πως ήταν δύσκολο να δώσουμε την 13η σύνταξη...



Ομολογία Σκουρλέτη: Ξέραμε πως ήταν δύσκολο να δώσουμε την 13η σύνταξη
 
...Ξέραμε πως ήταν δύσκολο να δώσουμε την 13η σύνταξη...
 Aκόμη κι αν όλα είχαν εξελιχθεί κατ' ευχήν θα ήταν δύσκολο να δώσουμε στο τέλος του χρόνου την 13η σύνταξη, τόνισε νωρίτερα ο υπουργος Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνος Σκουρλέτης, από το βήμα της ΚΕ.
 Για τον ΕΝΦΙΑ, είπε ότι η ρητορική περί «κανενός φόρου», «το τελευταίο που μας χρειάζεται αυτήν την ώρα είναι εκφυλιστικά φαινόμενα». Και πρόσθεσε, πως, «δύο λέξεις στροβιλίζουν το μυαλό μου. Η λέξη αφέλεια και η λέξη βεβαιότητα. Μέγιστη αφέλεια η υποτίμηση των συσχετισμών και των δυσκολιών. Και πρέπει να σταθούμε αυτοκριτικά, γιατί το προηγούμενο διάστημα τα είχαμε υποτιμήσει. Το άλλο που έχει καταρρεύσει είναι οι βεβαιότητες. Διαψευστήκαμε ότι με στάση πληρωμών θα ανεβοκατέβαιναν τα χρηματιστήρια. Ότι θα λειτουργούσε η δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης».

Το σενάριο επιστροφής στη δραχμή θα ήταν καταστροφικό, τόνισε.

«Για την ώρα αποτρέψαμε το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ. Αν έκανε τη διαπραγμάτευση ο Χατζηδάκης θα είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα;» ρώτησε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης, υπογραμμίζοντας στη συνέχεια: «Απέναντι στη διεθνοποίηση των παραγωγικών σχέσεων που έχει πετύχει ο νεοφιλελευθερισμός, διεθνοποιημένη πρέπει να είναι και η απάντηση της Αριστεράς. Έχω τη βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει λύση στα πλαίσια της εθνικής αναδίπλωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου