Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Τώρα καταδικάζουν. Τότε;

kinima

Στο σύνολό τους οι δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας καταδίκασαν το περιστατικό προπηλακισμού του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, στα Εξάρχεια, όπου συνέτρωγε με τη σύζυγό του Δανάη Στράτου και οικογενειακή τους φίλη.
Πρόκειται για μία επιβεβλημένη, όσο και ορθή στάση εκ μέρους τους, που μακάρι να συνέβαινε πάντοτε. Διότι, όπως πολύ σωστά θυμίζει η οργάνωση Φλώρινας του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, στην προπηλάκιση του Γιώργου Πεταλωτή στην Αργυρούπολη πριν από μερικά χρόνια, το 2011, η Κουμουνδούρου, απαντούσε με μία …αφιέρωση. «Στον κ.Πεταλωτή αφιερώνουμε την φράση βουλευτή της παράταξής του : Οι πρίγκιπες τηςκυβέρνησης, τους φτύνει ο κόσμος και νομίζουν ότι βρέχει», έλεγαν. Σήμερα, βεβαίως, τα αλλάζουν όλα και μιλούν για καταδικαστέα προπηλάκιση του Γιάνη Βαρουφάκη, σημειώνουν στην οργάνωση.
Η δε περιβόητη φράση ανήκε στον «βενιζελικό» βουλευτή, όπως ήταν τότε γνωστός, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο,που είχε κάνει λόγο για ‘πρίγκιπες’ που δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι ο κόσμος μπορεί να στραφεί εναντίον τους.
Σήμερα πάντως, ο ίδιος οικειοποιείται επιθέσεις κατά συναδέλφων του, σημειώνοντας πως «εμείς, που έχουμε υποστεί προπηλακισμούς από μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κατανοούμε τον κ.Βαρουφάκη και καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται!»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου