Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ο Παπαθανασίου πρόεδρος στα ΕΛΠΕ και ο Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο με την ευγενική χορηγία του ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου

 

papamalakas_28022014.jpg
Νέος Πρόεδρος διορίσθηκε, από το Ελληνικό Δημόσιο, στα Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΠΕ-2,54% o πρώην υπουργός, Γιάννης Παπαθανασίου, στη θέση του παραιτηθέντος για προσωπικούς λόγους, Χρήστου -Αλέξη Κομνηνού. [naftemporiki]
Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Ομίλου. Ο κ. Παπαθανασίου γεννήθηκε, το 1954, στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Χαλάνδρι. Κατάγεται από το Βλαχόραφτι Γορτυνίας, του Νομού Αρκαδίας και, είναι δεύτερος ξάδελφος του Θεόδωρου και Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου (της γνωστής οικογένειας των βιομηχάνων).
Σπούδασε Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και άσκησε το επάγγελμα του εμπόρου ειδών τεχνολογικού εξοπλισμού κτιρίων μέχρι το 2002. Στις εθνικές βουλευτικές εκλογές του 2000 εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Από το 2004 μέχρι το 2009 διετέλεσε υφυπουργός Ανάπτυξης και στη συνέχεια Οικονομίας και Οικονομικών.
Το 2009 ανέλαβε υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Είναι έγγαμος με την Ιλεάνα Ηλιοπούλου και έχει δύο κόρες. Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.
Epikairo: Ζούμε στην χώρα που ο βασικός υπαίτιος της χρεοκοπίας, ο Γιάννης Παπαθανασίου, ο άνθρωπος που υπερδανείστηκε και έλεγε παραμονή των εκλογών ότι το έλλειμμα του 2009 είναι στο 6%, επιβραβεύεται από την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και τοποθετείται πρόεδρος των ΕΛΠΕ. Από την άλλη ο ΥΠΟΙΚ που πέτυχε την αποφυγή της χρεοκοπίας, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που πέτυχε την ταχύτερη δημοσιονομική προσαρμογή, προσπαθώντας να χτυπήσει την μαύρη τρύπα της φοροδιαφυγης, παραπέμφθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο.
"Αυτή είναι η Ελλάδα" δεν έλεγε κάποτε ο Κώστας Σημίτης; Αυτή η Ελλάδα προκαλεί οργή και απογοήτευση, αυτήν την Ελλάδα συνδιαχειρίζεται ο Βενιζέλος και πραγματικά πρέπει να ντρέπεται προσωπικά που επέτρεψε κάτι τέτοιο, ξεπουλώντας τους τιτάνιους αγώνες της κυβέρνησης που αυτός συμμετείχε μέχρι να την ρίξει τον Νοέμβρη του 2011. Δεν έχει σημασία που η θέση του προέδρου των ΕΛΠΕ μπορεί και να χει συμβολική σημασία. Αυτή τη συμβολική σημασία αντιμαχόμαστε, η άσκηση της εξουσίας να δίδεται σε ανθρώπους που οδήγησαν τον τόπο στο χείλος της καταστροφής, να βολεύονται οι Νέρωνες και να σταυρώνονται οι πυροσβέστες.

Ντροπή στον Βαγγέλη Βενιζέλο, ντροπή
 epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου