Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Αρίστευσε ο …αναπληρωτής!

Αυτοί είναι οι 12 διοικητές νοσοκομείων που αρίστευσαν στην αξιολόγηση
nosokMESOLOG
Τα ονόματα των δώδεκα διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων, οι οποίοι αρίστευσαν κατά την εκπαίδευσή τους και την άσκηση των καθηκόντων τους, ανακοίνωσε ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Πάνος Ευσταθίου.
Η ανακοίνωση των έξι διοικητριών και των έξι διοικητών έγινε κατά τη διάρκεια σύσκεψης τους υπό τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος τόνισε ότι τα κριτήρια, βάσει των οποίων γίνεται η αξιολόγηση, είναι η απόδοση και η εξυπηρέτηση των ασθενών και πως οι διοικητές θα αξιολογούνται, στο εξής, κάθε μήνα.
Οι δώδεκα διοικητές που «αρίστευσαν» είναι οι εξής:
Ηρακλής Καραγεώργος (διοικητής Ασκληπιείου Βούλας)
Λέανδρος Καλογεράκος (αναπληρωτής διοικητής νοσοκομείου Αμαλιάδας)
Ελένη Τσεκούρα (διοικήτρια νοσοκομείου Καρπενησίου)
Λάμπρος Γεωργόπουλος (διοικητής νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων)
Αθανασία Κακαλή (αναπληρώτρια διοικήτρια νοσοκομείου ‘Έβρου)
Γεώργιος Κυριακόπουλος (αναπληρωτής διοικητής νοσοκομείου Μεσολογγίου)
Βασιλική Γκογκοζώτου (αναπληρώτρια διοικήτρια «Σωτηρία»)
Ηλιάνα Κωστάκη (αναπληρώτρια διοικήτρια Πανεπιστημιακού Ιωαννίνων)
Ιωάννης Πετρόχειλος (διοικητής «Ερυθρός Σταυρός»)
Ιωάννα Διαμαντοπούλου (αναπληρώτρια διοικήτρια Αλεξάνδρα)
Ευαγγελία Γιαννακάκου (διοικήτρια «Αττικόν»)
Αθανάσιος Πάσχου (διοικητής νοσοκομείου Ξάνθης)
Σημειώνεται ότι όλοι οι νέοι διοικητές και υποδιοικητές των νοσοκομείων επέστρεψαν στα θρανία με απόφαση του υπουργού Υγείας, προκειμένου να εκπαιδευτούν, αλλά και να αξιολογηθούν. Μάλιστα, για να «αποφοιτήσουν» συμμετέχουν σε γραπτές εξετάσεις. Οποιος «κοπεί» επαναλαμβάνει την εκπαίδευση και βρίσκεται υπό αξιολόγηση.
Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, «εκτιμητής» καταγράφει την.ανταποκρισιμότητα των διοικητών, τη συμμετοχή τους, τις παρεμβάσεις τους, ακόμη και τις αντιδράσεις τους, στοιχεία τα οποία λαμβάνονται υπόψη στην τελική αξιολόγηση.
Την εκπαίδευση των διοικητών έχουν αναλάβει ανώτερα στελέχη του υπουργείου Yγείας, επιστήμονες, οικονομολόγοι, ποινικολόγοι, στατιστικολόγοι και πρόεδροι Oργανισμών, όπως του EOΠYY, του Kέντρου Eλέγχου Πρόληψης Nοσημάτων, ενώ στα μαθήματα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, διοίκηση, επιχειρησιακή ικανότητα, οικονομικά νοσοκομείων, διαχείριση προσωπικού, αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, οικονομική κρίση και υγεία. Iδιαίτερη έμφαση δίδεται στις αρμοδιότητες και στη διασύνδεση των νοσοκομείων με το EKEΠY και τις Yγειονομικές Περιφέρειες.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου