Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ας μην δώσουν οι «58» στον Βενιζέλο την ευκαιρία να τους σκυλεύσει

 


p58_25022014.jpg
 
Ως παρατηρητές θα συμμετέχουν στις προσεχείς ευρωεκλογές οι «58» και δεν πρόκειται να συμπράξουν με το ΠΑΣΟΚ γιατί τη δημιουργία της κεντροαριστερής Ελιάς. Αυτό διεμήνυσε ο άτυπος επικεφαλής των 58 Γιάννης Βούγαρης στον Ευάγγελο Βενιζέλο, στον οποίο τηλεφώνησε στις τρεις το μεσημέρι της Τρίτης για να ξεκαθαρίσει ότι η «Ελιά» ναυαγεί. [iefimerida]

Οχι στην οικογενειοκρατία
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr οι «58», οι οποίοι διαφώνησαν με τον σταυρό στις ευρωεκλογές, διαφωνούν και με την προσπάθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου να τοποθετήσει την Φώφη Γεννηματά στο ευρωψηφοδέλτιο.
 
Στελέχη των «58» κάνουν λόγο για οικογενειοκρατία, η οποία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή στην παρούσα φάση και επιμένουν ότι στο ευρωψηφοδέλτιο πρέπει να τοποθετηθούν νέα πρόσωπα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 58 εκτιμούν ότι «το μέλλον της παράταξης θα κριθεί μετά τις ευρωεκλογές» και δηλώνουν παρόντες σε αυτή τη μελλοντική προσπάθεια.
 
H φράση Ανδρουλάκη που ξεχείλισε το ποτήρι
 
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε στο ναυάγιο της «Ελιάς» ήταν η σημερινή συνέντευξη του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη στο ΒΗΜΑ FM στην οποίο χαρακτήρισε δέσμια παλαιών αντιλήψεων την αντίδραση των «58» στο σταυρό και έκανε λόγο για «ελιτίστικες απόψεις».
 
«Στόχος είναι να εκλεγούν δύο ευρωβουλευτές. Το θέμα είναι ποιοι θα είναι αυτοί οι άνθρωποι ή αν θα είναι ο ένας από το ΠΑΣΟΚ και ο άλλος από κάπου αλλού ή είναι η ύπαρξη αυτού του χώρου; Για μένα είναι η ύπαρξη αυτού του χώρου και πρέπει να σηματοδοτηθεί με τους καλύτερους όρους η «Ελιά» και για τις ευρωεκλογές, με μια νέα ατζέντα. Τώρα, αν πάμε στη συζήτηση γιατί μπήκε ο σταυρός... Δηλαδή, τι ήταν; Καλύτερα όταν μαζευόταν ο πρόεδρος με μια παρέα και αποφάσιζε ποιοι θα είναι οι εκάστοτε ευρωβουλευτές; Τελικά, θέλουμε η Κεντροαριστερά να είναι πρωτοπόρα ή δέσμια παλαιών αντιλήψεων;»
 
Στηρίζουν ως ...παρατηρητές
 
Από την πλευρά του ο Γιάννης Βούλγαρης φέρεται να είπε στον κ.Βενιζέλο πως οι «58» θα στηρίξουν ως παρατηρητές το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ με άλλες κινήσεις της κεντροαριστεράς, ότι δεν θα συμμετέχουν στην προσεχή Συνδιάσκεψη ενώ ως παρατηρητές θα συμμετέχουν και στην προγραμματισμένη απογευματινή συζήτηση των δύο πλευρών.
 
Epikairo: Δυστυχώς οι "58" ταυτίστηκαν με τον Βενιζέλο και τώρα που τον εγκαταλείπουν, λόγω ακριβώς αυτής της ταύτισης, θα τους βγει το όνομα ότι δείλιασαν στη σταυροδοσία των ευρωεκλογών. Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι ο Βενιζέλος με ότι καταπιάνεται, το απωθεί πολιτικά, αλλά έπρεπε να φτάσουμε στο παρά ένα για  να συμβεί το μοιραίο;
 
Οι "58" περιέσωσαν την όποια αξιοπρέπεια τους και αυτό που τώρα πρέπει κατά τη γνώμη μας να κάνουν είναι η συνεπής τους εμφάνιση στο προσκήνιο. Η όποια διάλυση, η όποια αποχώρηση θα τους προσκολλήσιε την ταμπέλα του οπορτουνισμού, και της πολιτικής δειλίας. Αν όντως οι "58" πιστεύουν ότι μπορούν να δώσουν πράγματα στην κεντροαριστερά, δεν πρέπει να εξαφανιστούν, ούτε να ατονήσουν, αντίθετα να πείσουν για την αγνότητα των προθέσεών τους άνθρωποι που δικαιωματικά την αξίζουν πολλοί μέσα από την κίνηση.
 
Μην δώσουν την ευκαιρία στον Βενιζέλο να τους απομονώσει πολιτικά. Ας σκεφτούν δεύτερη φορά τι θα πράξουν στις προσεχείς ευρωεκλογές (κακά τα ψέμματα από την αρχή έπρεπε να προσεγγίσουν την όμορη από άποψη πολιτικής κουλτούρας ΔΗΜΑΡ) και να δώσουν το παρόν, μακριά από τα δεκανίκια των συστημικών ΜΜΕ.
 
Αν όντως αξίζουν οι "58", τώρα είναι ευκαιρία να το δείξουν..
epikairo.gr
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου