Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

«Πέρασε» η προγραμματική σύμβαση για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ-διαφωνίες για ίντερνετ καφέ στη λαχαναγορά


        

po-dimotiko24220143
Παρουσία μαθητών της 5ης τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο  Αγρινίου. Οι μαθητές, παρακολούθησαν το Δημοτικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο του προγράμματος «τα δικαιώματα του πολίτη και το δημοκρατικό πολίτευμα» και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν εκ των έσω πως παίρνονται οι αποφάσεις για τα θέματα που αφορούν την πόλη τους.
Ομόφωνα εγκρίθηκε το θέμα που τέθηκε εκτός ημερησίας διάταξης, για η ανέγερση νέας πτέρυγας του 2ου δημοτικού σχολείου Αγρινίου, ενώ στη συνέχεια τέθηκε το θέμα της έγκρισης μελέτης για την ανέγερση 2ης Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης –Οικοτροφείου «Παναγία Ελεούσα», οπότε και ο δήμαρχος Παύλος Μοσοχολιός είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει θερμά την κα Τσούτσου, που διατέλεσε επί χρόνια πρόεδρος του Δ.Σ του Εργαστηρίου και αποσύρθηκε πρόσφατα, για την προσφορά της και την αφοσίωσή της σε αυτό το εγχείρημα. Το θέμα εγκρίθηκε, βέβαια, ομόφωνα.
po-dimotiko24220141
Ενδιαφέρον συγκέντρωσε  και  το θέμα της Προγραμματικής Σύμβασης  των 46.000 ευρώ μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού, Δήμου Αγρινίου, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ χρήματα που ο κ Δημήτρης Δήμας από την ελάσσονα αντιπολίτευση χαρακτήρισε «ψίχουλα». Σχολίασε δε πως κάθε χρόνο δίνονται μεγάλα ποσά από το Υπουργείο αλλού-χαρακτηριστικά ανέφερε το Μέγαρο Μουσικής- ενώ για τα ΔΗΠΕΘΕ, που «ματώνουν», ελάχιστα.
«Η επιχορήγηση είναι πράγματι ελαχιστότατη» σημείωσε ο δήμαρχος, δεσμευόμενος πως σ κάθε περίπτωση το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου δεν θα σταματήσει να παράγει έργο και να προάγει τον πολιτισμό.
Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με μειοψηφούσα την ελάσσονα αντιπολίτευση.
Για τα θέματα 31 και 32 της ημερήσιας διάταξης  «Εκμίσθωση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός της Δημοτικής Αγοράς και παραχώρηση της χρήσης καταστήματος εντός της Δημοτικής Αγοράς προς την ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε., με σκοπό της Ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Πληροφόρησης – Εκθετηρίου – Προβολής και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων του Δήμου Αγρινίου», υπήρξε και πάλι αντίλογος από την ελάσσονα αντιπολίτευση, που ζήτησε, αντί για καφετέριες, να στεγάσουν στη δημοτική αγορά δραστηριότητες του δήμου Αγρινίου ή άλλες, που αυτή τη στιγμή καταβάλλουν μεγάλα ενοίκια, με τον δήμαρχο να απαντά, πως πέραν του Μουσείου Εθνικής Άμυνας και του Κέντρου πληροφόρησης που προβλέπεται να στεγαστούν στην παλιά λαχαναγορά, υπάρχει και η ανάγκη για χώρους καθημερινού ενδιαφέροντος από όλους, όπως τα καφέ, ώστε «να υπάρχει ζωή και κίνηση μέσα στον πολυχώρο».
po-dimotiko24220145
Η αντιδήμαρχος κα Κατσαρή τοποθετήθηκε επ ‘αυτού, εκφράζοντας την άποψη πως η λειτουργία ενός ίντερνετ καφέ εντός της λαχαναγοράς είναι μάλλον άσκοπη, αφού μπορεί, όπως σχολίασε, πριν από δέκα χρόνια που πάρθηκε η απόφαση για το ποιοι θα είναι οι χώροι που θα στεγαστούν εκεί, η ιδέα αυτή να ήταν ενδιαφέρουσα «εν έτη όμως 2014 που το ίντερνετ το έχουν όλοι στα σπίτια τους, δεν είναι η καλύτερη επιλογή».
Ο δήμαρχος εξήγησε πως στον χώρο έχουν ήδη εγκατασταθεί παροχές για ίντερνετ καφέ, δεν έδειξε όμως να διαφωνεί με την παραπάνω άποψη,  ζητώντας μάλιστα να παρθεί απόφαση μόνο για την περίπτωση της στέγασης καφετέριας και σε επανεξεταστεί το θέμα του ίντερνετ καφέ κάποια άλλη στιγμή, με το θέμα να εγκρίνεται κατά πλειοψηφία.
po-dimotiko24220144
DSCN8688
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου