Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ...


Το θέμα της αντιμετώπισης του χρηματοδοτικού κενού που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι ασφαλιστικοί φορείς με την περαιτέρω μείωση των εισφορών για την οποία...
έχει δεσμευτεί η ελληνική πλευρά, αλλά και το ζήτημα της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου για τις ομαδικές απολύσεις θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης που ξεκίνησε στις 10:00 στο υπουργείο Οικονομικών, ανάμεσα στον αρμόδιο υπουργό κ. Γιάννη Βρούτση με την ομάδα της Τρόικας.

Ο υπουργός Εργασίας, έχοντας ως όπλο την ομόφωνη απόφαση των κοινωνικών εταίρων, που προβλέπει ενίσχυση του ρόλου του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας και αυστηρότερα κριτήρια για τις απολύσεις, θα προσπαθήσει να πείσει τους δανειστές ότι ουσιαστικά έχει καταργηθεί το υπουργικό βέτο (το δικαίωμα που έχει ο εκάστοτε υπουργός να απορρίψει αίτημα επιχείρησης για ομαδικές απολύσεις) και δεν υπάρχει ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης, με την οποία διαφωνεί το ΠΑΣΟΚ.

Σε εκκρεμότητα παραμένει και η χορήγηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος πιλοτικά από το 2014, καθώς δεν έχει γίνει επεξεργασία του μέτρου ούτε σε αρχικό επίπεδο .

Στην ατζέντα δεν περιλαμβάνεται επισήμως η ρύθμιση των δανείων του ΟΕΚ, που προέβλεπε επιμήκυνση των δόσεων για κάποιους δανειολήπτες, αλλά αποσύρθηκε από το νομοσχέδιο εξαιτίας διαφωνιών της Τρόικας, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 150.000 δανειολήπτες να κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.
Πηγή : protothema.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου