Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

«Οδός Διαρρήξεων» η Δεληγιώργη στο Αγρίνιο

        
koi-diarixeis-deligiorgi
3 απανωτές διαρρήξεις στον ίδιο δρόμο- Ανάστατοι οι κάτοικοι της περιοχής που βλέπουν να «ανοίγουν» το ένα μετά το άλλο τα μαγαζιά τους
Το ένα μετά το άλλο τα καταστήματα της οδού Δεληγιώργη στο Αγρίνιο βάζουν στο μάτι κλέφτες, αφού μετά τις δύο διαρρήξεις που σημειώθηκαν σε διπλανά καταστήματα και στις οποίες αναφέρθηκε στο χθεσινό της φύλλο η «Σ», χθες είχαμε την Τρίτη απανωτή διάρρηξη καταστήματος στον ίδιο δρόμο.
Μπορεί σε αυτή την περίπτωση ο φερόμενος ως δράστης να συνελήφθη από κάτοικο της οδού, αυτό κάθε άλλο όμως παρά καθησυχάζει κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής, οι οποίοι δικαίως αισθάνονται εκτεθειμένοι στην εγκληματικότητα, σε ένα δρόμο ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο του Αγρινίου, λίγα μόλις μέτρα από το δημαρχείο της πόλης. Ειρωνεία όμως αποτελεί σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, ότι η λεία των διαρρηκτών ήταν ιδιαίτερα πενιχρή και ανερχόμενη μόνο σε λίγες δεκάδες ευρώ, τη στιγμή που οι ζημιές που προκάλεσαν ανέρχονται σε αρκετές εκατοντάδες ευρώ.
Το τελευταίο περιστατικό, το τρίτο στη σειρά, καταγράφηκε σε φούρνο της οδού Δεληγιώργη, όταν χθες τα ξημερώματα, λίγο μετά τις 5:30, ένας ανήλικος Ρομά 17 ετών έσπασε με πέτρα την τζαμαρία και εισήλθε στο εσωτερικό του καταστήματος. Στόχος του ήταν η ταμειακή μηχανή και επάνω στην προσπάθειά του να ανοίξει το συρτάρι της προκάλεσε και άλλες ζημιές στον χώρο. Ο θόρυβος που προκάλεσε όμως κινητοποίησε έναν γείτονα που έπιασε σχεδόν επ’ αυτοφώρω τον νεαρό, ο οποίος προσπαθούσε να διαφύγει με λεία λίγων ευρώ. Λίγη ώρα αργότερα κατέφθασε και η αστυνομία που προχώρησε στη σύλληψή του, ενώ μέσα στην ημέρα ο ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.
Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τον δεκαπενταύγουστο στο Αγρίνιο καθώς και τις λίγες αμέσως πριν και μετά ημέρες, σημειώθηκαν οκτώ κρούσματα διαρρήξεων, με την χθεσινή διάρρηξη να αποτελεί το 9ο περιστατικό. Το γεγονός όμως ότι τα τρία από αυτά τα περιστατικά συνέβησαν στον ίδιο δρόμο, προκαλεί ιδιαίτερη αναστάτωση τόσο στους καταστηματάρχες όσο και στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ανησυχούν από τα απανωτά κρούσματα διαρρήξεων κυριολεκτικά στην διπλανή τους πόρτα.
Η αγωνία τους μάλιστα εντείνεται διαρκώς, αφού όπως λένε δεν αισθάνονται ότι η αστυνομία τους προστατεύει αρκετά. Για τον ίδιο λόγο μάλιστα οι περισσότεροι βρίσκουν και εντελώς άσκοπο να προβούν σε μήνυση κατά των δραστών, αφού αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει επιπλέον να επιβαρυνθούν και με το κόστος της μήνυσης, χωρίς να είναι σίγουροι ότι θα υπάρξει όντως κάποιο απτό αποτέλεσμα στο τέλος. Αν μη τι άλλω όμως, οι νόμοι των πιθανοτήτων δείχνουν να είναι εναντίων τους και πολλοί είναι αυτοί στην οδό Δεληγιώργη,  που αναρωτιούνται αν σύντομα θα έρθει και οι δική τους σειρά.
Κώστας Καρακώστας
Εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου