Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Αυτός ήταν Παναιτωλικός

        

sup-panai-olympiacos17
Μεταμορφωμένος σε σχέση με το ματς στο Ηράκλειο παρουσιάστηκε ο Παναιτωλικός και σταμάτησε για 2η συνεχόμενη χρονιά τον πρωταθλητή Ολυμπιακό στο Αγρίνιο. Το τελικό 1-1 ήταν το αποτέλεσμα μια σημαντικής προσπάθειας που κατέβαλαν οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων κόντρα στην κατά τεκμήριο καλύτερη ομάδας της Ελλάδας , αλλά και τον διαιτητή Παππά που κατάφερε σε ένα ακόμη ματς να συγκεντρώσει πάνω του την μήνι των ανθρώπων του Παναιτωλικού.
Με τον Γοδόι να παίρνει την θέση του Κόρμπου στην 11αδα , και τους Μύγα και Κουτρουμάνο να αλλάζουν θέσεις στην δεξιά πλευρά του Παναιτωλικού οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και είχαν την υπεροχή μέχρι τα πρώτα 20΄του αγώνα. Στο διάστημα αυτό κέρδισαν 4 κόρνερ και έδειξαν να ανησυχούν την άμυνα των κόκκινων που έδειξε σημάδια αστάθειας. Η πολύ καλή παρουσία τόσο του Κούσα αλλά των Γοδόι , Παπουτσογιαννόπουλου και Μαρτίνες έδωσαν την δυνατότητα στον Παναιτωλικό να μην κινδυνέψει από τον Ολυμπιακό με εξαίρεση ορισμένα σουτ που δεν βρήκαν στόχο. Στο διάστημα αυτό δεν ήταν λίγες οι φορές που αρκετές αποφάσεις του ρέφερι Παππά αμφισβητήθηκαν, όχι άδικα, από παίκτες και κόσμο με συνέπεια η κατάσταση στο γήπεδο να είναι εκρηκτική.
sup-panai-olympiacos9
Η παρουσία των 6.000 και πλέον φιλάθλων του Παναιτωλικού στις εξέδρες έβαλε πραγματικά φωτιά στο ματς και έκανε την ομάδα να Πειραιά να αισθανθεί την τρομερή πίεση της έδρας του Αγρινίου.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Κασάμι που πήρε την θέση του Ντοσεβί για τον Ολυμπιακό σκόραρε στην πρώτη του ουσιαστικά επαφή με την μπάλα στο 47΄με κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι και πάγωσε το γήπεδο. Ήταν ένα γκολ που έδειξε να ακυρώνει προς στιγμή την πολύ καλή αμυντική λειτουργία του Παναιτωλικού που εκτός από το προβάδισμα έδωσε και το ψυχολογικό αβαντάζ στους παίκτες του Μίτσελ. Για το επόμενο διάστημα και μέχρι το 60΄ο Ολυμπιακός προσπάθησε κυρίως με τον Κασάμι να εδραιώσει την νίκη του χωρίς επιτυχία.
sup-panai-olympiacos13
Η είσοδος αρχικά του Κόρμπου και στην συνέχεια του Θεοδωρίδη στο ματς έδωσε την περίσσια επιθετικότητα που χρειάζονταν ο Παναιτωλικός και σιγά -σιγά η ομάδα του Χάβου δημιούργησε τις ευκαιρίες να σκοράρει. Αφού οι γηπεδούχοι απέτυχαν με τους Κάπελ στο 56΄, Κόρμπο στο 61΄ηρθε στο 76΄η εντυπωσιακή επέμβαση του Ράφαελ σε προβολή του Μποτία από 1 μέτρο για να κρατήσει ζωντανό τον Παναιτωλικό. Δυο λεπτά αργότερα από κόρνερ του Θεοδωρίδη ο Κούσας πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με γυριστή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ρομπέρτο που απλά ήταν θεατής στην φάση.
sup-panai-olympiacos10
Στο υπόλοιπο του ματς δεν άλλαξε κάτι και το τελευταίο σφύριγμα του Παππά βρήκε τους παίκτες και τους φίλους του Παναιτωλικού να πανηγυρίζουν ένα σημαντικό βαθμό κόντρα στον Ολυμπιακό , όμως το σημαντικότερο ήταν η ένεση ηθικού που η ίδια η ομάδα έδωσε στον εαυτό της και τους φιλάθλους της με την παλληκαρήσια γεμάτη πάθος εμφάνιση της.
Η μεταγραφή του Φωτάκη που ήταν στο γήπεδο και αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο με την ταυτόχρονη διακοπή του πρωταθλήματος θα δώσουν τον χρόνο έτσι ώστε ο Παναιτωλικός να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερος και στο δύσκολο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι που ακολουθεί σε 15 μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου