Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Δηλαδή χρειάζεται αξιολόγηση των αξιολογητών και στο Νοσοκομείο!

        
nosokomeio-diadromosΑπό όσα ειπώθηκαν χτες στη συνέντευξη Τύπου για το μέλλον του νοσοκομείου κι από όσα καταγγέλλει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Μερμίγκης σε έγγραφό του προς τον νυν διοικητή ένα πράγμα καταλαβαίνουμε: ότι αυτοί που καλούνται να κάνουν την αξιολόγηση δεν έχουν αξιολογηθεί!
Αυτό έχει έναν αστερίσκο γιατί, για παράδειγμα, θυμόμαστε ότι το 2011 είχε ανακοινωθεί πως οι επικεφαλής των τμημάτων θα έμπαιναν με αυστηρή μοριοδότηση και μάλιστα υπήρξαν περιπτώσεις προϊσταμένων που αν και είχαν τα προσόντα δεν δέχτηκαν τις θέσεις.
Αλλά σε γενικές γραμμές ίσως για πρώτη φορά τα πράγματα λέγονται με το όνομά τους, ότι δηλαδή δεν μπορεί να κρίνουν οι μη κρινόμενοι ή μάλλον εκείνοι που κρίθηκαν μη αξιολογικά. Καλώς μέχρι εδώ. Το μέγα ερώτημα όμως είναι: Πρέπει να αξιολογηθούν όλοι; Τώρα που φάνηκε ότι ΔΕΝ γινόταν αξιολόγηση αλλά έμπαιναν οι ημέτεροι ΠΡΕΠΕΙ Ή ΟΧΙ να γίνει αξιολόγηση ΟΛΩΝ; Αυτός που έβαλε τον τάδε συνδικαλιστή σε μια θέση από αυτές που αναφέρει ο κ Μερμίγκης πρέπει να δώσει λόγο; Αν ΝΑΙ γιατί μένουμε μόνο στην καταγγελία της αξιολόγησης και δεν κάνουμε προτάσεις για αληθινή αξιολόγηση; Πως θα αλλάξει όλο αυτό; Και ένα παράδειγμα από άλλον χώρο.
Η «αξιολόγηση» στα Πανεπιστήμια έβγαλε ότι όχι μόνο δεν πρέπει να γίνουν απολύσεις αλλά λείπει και προσωπικό. Την έκαναν 5 ιδιωτικές εταιρίες! Σκέφτεστε τι θα γινόταν αν αυτές οι ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ εταιρίες κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι έπρεπε να υπάρξουν απολύσεις; Ενώ τώρα το αποτέλεσμα άρεσε στους πιο πολλούς! Αλλά έτσι δεν γίνεται δουλειά…
η συντακτική μονάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου