Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ - Ο ΜΥΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΥΡΙΖΕΙ ΑΚΟΜΗ


Ανοικτό για το ΠΑΣΟΚ παραμένει μέχρι αυτή τη στιγμή το θέμα του Περιφερειάρχη στη Δυτική Ελλάδα. Παρά τα όσα ειπώθηκαν χθες (Πέμπτη) από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης ή γράφονται σήμερα στις αθηναϊκές εφημερίδες, το θέμα της επιλογής είναι ανοιχτό. Μάλιστα πολύ έγκυροι συνομιλητές μας τόνιζαν με έμφαση σχολιάζοντας τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι «μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί αυτό που γράφεται και λέγεται ότι οι τρείς νυν νομάρχες τους προτάθηκε να παραμείνουν αντιπεριφεριάρχες, με Κατσιφάρα, Περιφερειάρχη»!!! Και συμπλήρωναν: «Ούτε κανένας πρότεινε κάτι τέτοιο αλλά και είναι προφανέστατο ούτε κανένας θα το αποδειχτεί».
Θα σας αποκαλύψουμε όμως σήμερα όλο το παρασκήνιο που υπήρξε όλο αυτό το διάστημα για τη θέση του Περιφερειάρχη καθώς «κοντός ψαλμός αλληλούια».
Από την αρχή θα πρέπει να σας πούμε ότι περίπτωση ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ για τη θέση του Περιφερειάρχη δεν υπήρχε. Ο ίδιος το γνώριζε πολύ καλά και με κάθε τρόπο είτε με τη βοήθεια των όποιων «εκσυγχρονιστικών» υπολειμμάτων υπάρχουν στους τρείς νομούς είτε με τις πλάτες συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης της Αθήνας ή της Πάτρας, επιχειρούσε να δημιουργήσει κλίμα.
Εκμεταλλεύτηκε ο νομάρχης της Αχαίας τις άριστες σχέσεις του με τον κ. Μιλτιάδη ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ και σε κάποια φάση μέσω αυτού και ο πρόεδρος της σχετικής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος κ. Θαν. TΣΟΥΡΑΣ πρότεινε ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟ. Στην επιτροπή όμως η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ήταν εντελώς αντίθετη με την άποψη ΤΣΟΥΡΑ αντιπροτείνοντας τον Θύμο Σώκο.
Παράλληλα θα πρέπει να ειπωθεί ότι υπέρ της υποψηφιότητας ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ δραστηριοποιούνταν ο Ηλειος ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ (μέλος του Π.Σ.) o οποίος όμως στη συνέχεια άλλαξε γνώμη αλλά και τρείς βουλευτές. Επικεφαλής ήταν η βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚστο νομό μας κ. Σ. ΓΙΑΝΝΑΚΑ που σχεδόν κατασκήνωσε στους προθαλάμους τους γραφείου του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σ. ΞΥΝΙΔΗ καθώς και οι "εκστγχρονιστές" βουλευτές Ηλείας κ. ΚΑΤΡΙΝΗΣ και ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (πρώην νομάρχης εκεί) ο οποίος μέσω του κ. ΠΛΑΤΑΝΙΑ (νυν αντινομάρχης στο νομό) έκανε κανονική εκλογική καμπάνια γαι Κατσικόπουλο στην Ηλεία. Από μια στιγμή και μετά στο παιγνίδι όλη αυτή η ομάδα έβαλε και τον γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ κ. Σ. ΤΟΡΟΥΝΙΔΗ ό οποίος κινούμενος από καθαρά προσωπικά κίνητρα (θεωρεί τον κ. Σώκο υπεύθυνο για το μεγάλο πρόστιμο που του καταλογίστηκε για τεράστιες πολεοδομικές παραβάσεις που έκανε σε πολυκατοικία που κατασκεύασε πίσω από το Πάρκο στο Αγρίνιο) σε τοπικό αλλά και σε κεντρικό επίπεδο προπαγάνδιζε Κατσικόπουλο.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον και με δεδομένη την αντίθεση της πλειοψηφίας των μελών της Επιτροπής που επέμεναν για Θ. ΣΩΚΟ, οι υποστηρικτές του ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ άρχισαν τις «διαρροές» κάθε είδους και τύπου. Έτσι ο κ. Χρ. Ράπτης εκ των διευθυντικών στελεχών της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» αλλά και σύζυγος (πρώην) της ΓΙΑΝΝΑΚΑ με όσες γνωριμίες διέθετε προωθούσε Κατσικόπουλο και υπονόμευε την υποψηφιότητα Σώκου. Κάποια στιγμή και πάντα μέσα σε αυτό το περιβάλλον μπήκε και το όνομα του Απ. Κατσιφάρα. Τα δεδομένα άλλαξαν προς στιγμή αλλά η άρνηση του κ. Κατσιφάρα να αποδεχτεί ξανά δημιούργησαν ένα φαύλο κύκλο καθώς προτάθηκε από μερίδα των υποστηρικτών του ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ να μετακινηθεί στην υποψηφιότητα του δημάρχου Πατρέων. Μια πρόταση όμως που ο κ. Κατσικόπουλος σε καμία περίπτωση δεν θα αποδέχονταν καθώς απέναντι του θα εύρισκε στην Πάτρα τους φίλους και τους μηχανισμούς τόσο του κ. Φούρα όσο και του κ. Πεφάνη αλλά και άλλων.
Στο σκηνικό αυτό που περιγράφουμε εν συντομία καθώς έγιναν και πολλά άλλα που όμως δεν είναι της παρούσης, ήρθαν οι χθεσινές κινήσεις του Γ. Α. Παπανδρέου που ναι μεν μπορεί να ερμηνευτούν με ένα τρόπο αλλά και που αφήνουν μέχρι την Κυριακή όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.
Και κλείνουμε αυτή την περιληπτική (όσο γινόταν) αναφορά μας, με το μόνο σίγουρο που υπάρχει από όλα όσα διαβάσατε ή ακούσατε τις τελευταίες ώρες. Και αυτό δεν είναι άλλο από τους τρείς εν ενεργεία νομάρχες να γίνονται…. ΑΝΤΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ. Τα αστεία έχουν και κάποια όρια.
Θα επανέλθουμε βέβαια με πολύ-πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες στο σύντομο μέλλον….
Υ.Γ.: Βέβαια στην αναφορά μας αυτή λείπουν κάποια ονόματα που παίζουν το δικό τους παιγνίδι. Και αναφερόμαστε σε ονόματα τόσο απο το νομό μας όσο και απο την Αχαϊα που ευνοούνται απο την επιλογή ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ. π.χ.: η κυρία ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ. Σίγουρα όμως θα επανέλθουμε....

5 σχόλια:

  1. Γάτε δεν μας έφταναν όλα τα άλλα μας φορτώνεις τώρα και όλα τα βρώμικα ενδοπαοκικά παρασκήνια. Ο κόσμος αν και δεν τα ξέρει όπως εσύ τα υποψιάζεται και γιαυτό δεν ενδιαφέρεται. Πάψε να μας σκοτίζεις με όλα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και συ και η νομαρχάρα μας θέλατε να στηρίξετε τον ΓΑΠ; Αρπάξετε την τώρα. Πάντα έτσι ήταν οι ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΙ. Πάντα. Ο λύκος κι' αν γεράσει, τα χούϊα του, δεν τ' αλλάζει. Ψήστε αρνιά τώρα. Σφαχτήτε πρωτα αναμεταξύ σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. o sokos kai esy to paizete papandreikoi?xexasate ta glyftrilikia stoys eksyxronistes?o verelis liga eixe dosei sto soko ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. bravo bravo....kata t alla o sokos kanei paraskinio.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μητσουλη πάλι σε βάλανε να βγάλεις τα κάστανα απ' τη φωτιά. Μια ζωή θύμα θα είσαι. Το καράβι βούλιαξε

    ΑπάντησηΔιαγραφή