Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΘΟΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ


Προβλήματα δεν αντιμετωπίζουν μόνο τα δύο μεγάλα κόμματα στη συγκρότηση ψηφοδελτίων (π.χ. ΠΑΣΟΚ στη Ναύπακτο-Ν.Δ. σε Μεσολόγγι, Αμφιλοχία, Ξηρόμερο) αλλά και των συνδυασμών (π.χ. Σταμάτης στο Αγρίνιο- Ψαράκης στο Μεσολόγγι) για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου. Αν εξαιρέσουμε το ΚΚΕ όπου από τις αρχές Αυγούστου ανακοίνωσε την κάθοδο του με δικά του σχήματα σε όλους τους δήμους το νομού μας και φυσικά της Περιφέρειας τα υπόλοιπα και ονομαζόμενα ως «μικρά» έχουν  και αυτά τους δικούς  τους «μπελάδες». 
Αντάρτες, ανταρτόπουλα και αντάρτισσες,  μην αναζητάτε μόνο σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ καθώς ανάλογα φαινόμενα, υπάρχουν και στο ΛΑΟΣ, τον ΣΥΡΙΖΑ, την Δημοκρατική Αριστερά και φυσικά στους Οικολόγους-Πράσινους.
Στο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πολύ τα συνολικά προβλήματα του χώρου μήνες τώρα έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο πρόβλημα πολιτικού προσδιορισμού με ότι αυτό συνεπάγεται στους διαφορετικούς δρόμους που φαίνεται να ακολουθούν διάφορες συνιστώσες του. Πάντως σε επίπεδο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ καταβάλλονται προσπάθειες τελικά να σχηματισθεί συνδυασμός για το Δήμο Αγρινίου αν και πολλά στελέχη του δεν δείχνουν ιδιαίτερη προθυμία να στρατευτούν σε αυτή τη μάχη.
Στον ΛΑΟΣ τώρα τα πράγματα είναι ξεκαθαρισμένα. Στις δημοτικές εκλογές για τους επτά δήμους του νομού δεν θα κατεβάσουν συνδυασμούς αλλά κατά περίπτωση θα στηρίξουν υποψηφίους με τοπικά χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες. Αρκετά μέλη πάντως του ΛΑ.Ο.Σ. τοποθετούνται –και κάποια συμμετέχουν- υπέρ συνδυασμών που στηρίζονται από την Ν.Δ.
Η νεοσύστατη Δημοκρατική Αριστερά –πραγματοποιεί την ερχόμενη εβδομάδα την παρθενική της εμφάνιση με ομιλία Κουβέλη στο Αγρίνιο- προσανατολίζεται σε στήριξη του Παύλου Μοσχολιού στο Αγρίνιο αλλά με κάποιες επιμέρους αντιρρήσεις.
Μεγάλο πρόβλημα όμως προέκυψε με τους Οικολόγους – Πράσινους. Έτσι ο χώρος αυτός και μετά τις διαμάχες και διαφωνίες που υπήρξαν στην Αθήνα και τη Θεσ/νίκη με τις επιλογές που έγιναν από την πλειοψηφία ανάλογα προβλήματα έχει και στο Αγρίνιο καθώς ο κ. Καπρέλης από την Τριμελή Γραμματεία υποστηρίζει αυτόνομη κάθοδο (κάτι τέτοιο θα ήταν μεγάλη έκπληξη καθώς οι δυνάμεις του χώρου στην περιοχή είναι πολύ μικρές) ενώ από την πλευρά του, ο  Στέλιος Φούντας εντάχθηκε ως συνεργαζόμενος στον συνδυασμό του Παύλου Μοσχολιού.

1 σχόλιο:

  1. Δηλωση του Θ. Πάγκαλου: «Η απάντηση στην κατακραυγή κατά του πολιτικού κόσμου για το πως φάγατε τα λεφτά, είναι αυτή: Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε όλοι μαζί. Σας διορίσαμε. Σε μια εξευτελιστική για τη χώρα κατάσταση. Διπλασιάσαμε το κόστος του δημοσίου».

    αυτο ειναι το Πασοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή