Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙ ΜΙΝΑΡΕ(ΔΕ)Σ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ....


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει για τους αναγνώστες μας να μάθουν πως καταγράφει η «άλλη» πλευρά του νομού μας τα όσα έγιναν γύρω από τις υποψηφιότητες ΣΩΚΟΥ, ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ όλο αυτό το διάστημα. Ετσι καταφεύγουμε στη γνωστή πατρινή, Κατσιπουλική ιστοσελίδα. Και ιδού τι γραφει σήμερα μεταξύ άλλων για τις εξελίξεις (μέσα στις παρενθέσεις σχόλια και σημειώσεις, δικές μας). ΓΡΑΦΟΥΝ με τίλο «Πως φτάσαμε σε Κατσιφάρα και Κατσικόπουλο.-Όλο το παρασκήνιο για Περιφέρεια και Δήμο Πατρέων» και ΥΠΟΤΙΤΛΟ:
«Γιατί "κόπηκε" ο Θύμιος Σώκος από υποψήφιος Περιφεριάρχης» τα εξής:
«….Αντίπαλός του στην υποψηφιότητα (σ.σ. ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ) ήταν ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος, τον οποίο όμως οι δημοσκοπήσεις εμφάνιζαν με χαμηλά ποσοστά στην Αχαϊα και την Ηλεία.
Η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων υπό τον Θανάση Τσούρα, ξεχώρισε αμέσως την υποψηφιότητα Κατσικόπουλου (Σ.Σ. Μέγα ΨΕΜΜΑ).
Ο Νομάρχης Αχαϊας είχε δύο ένθερμους υποστηρικτές στο κεντρικό ΠΑΣΟΚ: τον Θανάση Τσούρα και τον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου (Σ.Σ. αληθές το έχουμε γράψει κατ΄ επανάληψη), ενώ το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου (σ.σ. ΜΕΓΑ ΨΕΜΜΑ), συμπεριλαμβανομένου του Νίκου Παπανδρέου (Σ.Σ. προφανώς ψέμα. Ένας φίλος του είναι το αληθές) , εκδήλωνε συμπάθεια στον Δημήτρη Κατσικόπουλο……. πριν ακριβώς ένα μήνα, στις αρχές Αυγούστου, ο κ. Κατσικόπουλος έλαβε εξ Αθηνών το μήνυμα: "άρχισε τις προετοιμασίες για το ψηφοδέλτιο. Η υπόθεση Περιφέρεια έχει τελειώσει".
Επρόκειτο για έναν λανθασμένο υπολογισμό της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων που θεωρόυσε ότι θα βρει τον αντικαταστάτη του κ. Φούρα μέσα από όσους είχαν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον……. Ως εκείνη τη στιγμή με το θέμα δεν είχε ασχοληθεί ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου που ήταν δεδομένο ότι θα ελάμβανε και τις τελικές αποφάσεις.
Έτσι φτάσαμε στην κρίσιμη προηγούμενη εβδομάδα. Ο κ. Κατσικόπουλος πήγε στην Αθήνα και στις επαφές που είχε με ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ διαμόρφωσε την εικόνα ότι θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης, καθώς οι δημοσκοπήσεις που είχαν γίνει του έδιναν πολύ υψηλά ποσοστά. Γύρισε στην Πάτρα ήσυχος………... Και φτάνουμε στο τελευταίο τετραήμερο. Τα σενάρια για "επιστράτευση" του Δημήτρη Κατσικόπουλου για τον Δήμο Πατρέων έχουν αρχίσει να "φουντώνουν". Ωστόσο, ο Νομάρχης Αχαίας συνεχίζει μέχρι και την Πέμπτη το βράδυ να λαμβάνει διαβεβαιώσεις ότι "δεν έχει αλλάξει κάτι. Πας στην Περιφέρεια". Όσον αφορά στο Δήμο, η Επιτροπή Τσούρα αρχίζει να εξετάζει και πάλι τις υποψηφιότηες Σκαρμεά και Μπάστα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Δημήτρης Ρέππας υποστηρίζουν την υποψηφιότητα Δημαρά.

Την περασμένη Πέμπτη το βράδυ γίνεται η συνάντηση Τσούρα με τον Γιώργο Παπανδρέου, όπου ο Πρωθυπουργός αναλαμβάνει να πάρει τις τελικές αποφάσεις. Βλέποντας ότι για το Δήμο υπάρχει αδιέξοδο, αποφασίζει να ορίσει ως υποψήφιο τον Δημήτρη Κατσικόπουλο, πιστεύοντας ότι ο Αποστόλης Κατσιφάρας δεν θα έχει αντίρρηση να μετακινηθεί στην Περιφέρεια. Άλλωστε το σχέδιο Παπανδρέου για τις Περιφέρειες προβλέπει υποψηφιότητες Υπουργών και Υφυπουργών ώστε η "μάχη" να λάβει πολιτικά χαρακτηριστικά.

Όμως, την επομένη το πρωί, όταν αρχίζει να συναντάει τους Υπουργούς και Υφυπουργούς εισπράττει έναν καταιγισμό αρνήσεων. Ακόμα και ο Αποστόλης Κατσιφάρας, του εκδηλώνει την επιθυμία να παραμείνει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Εκνευρισμένος ο Πρωθυπουργός από τις αρνήσεις κυβερνητικών στελεχών (και κυρίως της κ. Μπάρτζελη και του κ. Μαγκριώτη) αποφασίζει να κλείσει τα μέτωπα με τις λύσεις που διαθέτει.
Σάββατο πρωί ανακοινώνει στον κ. Τσούρα ότι για το Δήμο Πατρέων θα πάει ο Κατσικόπουλος και για την Περιφέρεια ο Θύμιος Σώκος (Σ.Σ.: ο ίδιος ο κ. Τσούρας δίνει συγχαρητήρια στον κ. Σώκο και του εύχεται καλή επιτυχία). Ωστόσο ο κ. Κατσιφάρας διαμηνύει στο Μαξίμου ότι παρά τις αρχικές του αντιρρήσεις θα κάνει ότι αποφασίσει ο πρόεδρος (σ.σ. ψευδές, αυτό το είχε πει την Πέμπτη ο ίδιος στον ΓΑΠ).

Μόλις γίνεται γνωστό το σενάριο Σώκου για την Περιφέρεια, εκδηλώνεται πλήθος αντιδράσεων από στελέχη του ΠΑΣΟΚ που προέρχονται από την Αχαϊα, με το σκεπτικό ότι "έτσι αποδυναμώνεται η υποψηφιότητα Κατσικόπουλου για το Δήμο, αφού στα μάτια των πολιτών θα εμφανιστεί ότι έχασε τη μάχη της Περιφέρειας από έναν ενδιαφερόμενο μικρότερου ή ίδιου βεληνεκούς" (σ.σ. είναι αληθές αλλά παραλείπει ότι στις αντιδράσεις των Αχαιών προστίθενται και οι αντιδράσεις ΓΙΑΝΝΑΚΑ, ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ, ΚΑΤΡΙΝΗ και ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ)
Η νύχτα του Σαββάτου αποδεικνύεται ατελείωτη. Όλη τη νύχτα τα τηλέφωνα έχουν πάρει "φωτιά". Αποδέκτης των πιέσεων γίνεται και ο Νίκος Παπανδρέου, ενώ μέσω του Αντώνη Λιβάνη, οι ενστάσεις των τοπικών στελεχών φτάνουν και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Ο οποίος την Κυριακή το πρωί (Σ.Σ.: το αληθές είναι ότι η γνώμη του ΓΑΠ άλλαξε στις 12.15 το μεσημέρι), ενδίδει στις πιέσεις και καταλήγει στο δίδυμο Κατσιφάρα-Κατσικόπουλου.»
Αυτά τα ολίγα από την πλευρά των…. ΜΙΝΑΡΕΔΩΝ (πολύ ψηλοί βρε παιδί μου) της ΠΑΤΡΑΣ.
Η πατσαβούρα κατα της Αιτωλ/νίας εισπράχθηκε. Η ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ της Αιτωλ/νίας ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΠΟΤΕ; ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

9 σχόλια:

  1. Πολλες αναρτησεις βλεπω.
    Επιασες δουλεια βλεπω.
    Ποιος ξερει τι υπηρετεις παλι στη μεταΣωκο εποχη.

    Αμα περασουν οι εκλογες θα σε ξαναδουμε σε καμια 4ετια παλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1.41-Nαι εσένα αυτό να σε απασχολεί. Μην ασχολείσαι με αυτά που γράφει ο Δημητράκης. Λεπτομέρειες είναι. Πάρε την εφημερίδα του αν σου λείπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι τα θέλετε όλα αυτά τώρα. Το παιγνίδι το κέρδισαν Ειτε με τον ενα τρόπο είτε με τον αλλο. Αν δεν ενωθούν οι Αιτωλοακαρνάνες πάντα έτσι θα είναι. Ηττα, ήττα, ηττα. Και δεν τα γράφω αυτά επειδή ο Σώκος βργήκε εκτός παιγνιδιού. Μου είναι εντελώς αδιάφορο αυτό. Τα λέω γιατί ως νομός ποτέ δεν ιεραρχήσαμε στόχους και κυρίοως μεθόδους για να του πετύχουμε. Μια ζωή ομφαλοσκοπούμε στα μικρά-μικρά δικά μας. Και κ. Γατε συνέχισε έτσι παρότι έχουμε διαφορετκές απόψεις (πολιτικές και ιδεολογικές) εν τούτοις είσαι οαση μέσα στον αχταρμα που υπάρχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΗΔΑ ΤΟΥΣ
    ΚΑΤΙ ΑΒΟΛΕΥΤΟΙ ΜΑΚΗΔΕΣ ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΚΗΔΕΣ ΣΕ ΒΡΙΖΟΥΝ, ΟΠΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΕΥΚΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ/ΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1,41 ο κοσμος βράζει στο Αγρίνιο και όχι μόνο....και ξέρει τί θα κάνει...τους πηλιογούσιδες στην κάλπη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα:
    -για τα προεκλογικά ψέματα
    -για τις μειώσεις των μισθών
    -για τις μειώσεις των συντάξεων
    -για το ΦΠΑ και τους φόρους
    -για τον πληθωρισμό
    -για την ύφεση
    -για την ανεργία
    -για τα εργασιακά δικαιώματα, που μας γύρισε στις αρχές του 20ου αιώνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι "μιναρες" τα λένε και τα πίνουν μόνοι τους. Δυστυχώς επι πολλά χρόνια εμείς τα χαύουμε. Και αυτή ειναι η κατάντια μας ως νομός. Ως πολίτες αυτού του νομού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή