Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα ρύθμιση οφειλών και προς τους δήμους με διαγραφή προσαυξήσεων

Νέα ρύθμιση οφειλών και προς τους δήμους με διαγραφή προσαυξήσεωνΝέα ρύθμιση οφειλών και προς τους δήμους με διαγραφή προσαυξήσεων   
                    

Νέα ρύθμιση οφειλών και προς τους δήμους με διαγραφή προσαυξήσεων
Την επέκταση ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και προς τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου των δήμων προβλέπει τροπολογία στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών «Έλεγχος των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των αιρετών αντιπροσώπων Βουλής και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», που κατατέθηκε στη Βουλή.

Ειδικότερα, επεκτείνεται η δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και προς τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου των δήμων για την εξόφληση αντίστοιχων οφειλών προς τους δήμους. Συγκεκριμένα, προβλέπεται εξόφληση εφάπαξ με πλήρη απαλλαγή από τις προβλεπόμενες προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής ή σε δόσεις με αντίστοιχη απαλλαγή σε ποσοστό που κυμαίνεται από 10% έως 80% από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, ανάλογα με το ύψος της οφειλής και τον αριθμό των δόσεων.
Μεταξύ άλλων, παρατείνεται έως τις 14 Νοεμβρίου 2014 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους οφειλέτες προς τον οικείο δήμο ή τα νομικά πρόσωπα αυτού για την υπαγωγή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου