Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν Χ-άρηκε κανείς!

        
c66d8032-a5fa-47b0-82df-580764d9ae86_3
Εργοτέλης και Παναιτωλικός «αλληλοεξουδετερώθηκαν» στο Παγκρήτιο Στάδιο, έχοντας η κάθε ομάδα από ένα ημίχρονο και τελικά πήραν από ένα βαθμό, παραμένοντας ωστόσο στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.
Ο Εργοτέλης δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα με τον Παύλο Δερμιτζάκη στον πάγκο του και αρκέστηκε στον ένα βαθμό, γεγονός που τον διατηρεί χαμηλά στη βαθμολογία.
Απ” την άλλη, ο Παναιτωλικός δεν λέει να ανακάμψει καθώς αγνοεί τη νίκη από την αρχή του πρωταθλήματος, έχοντας συνολικό απολογισμό πλέον τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες στο πρωτάθλημα.
Τα πλάνα των δύο προπονητών:
O Παύλος Δερμιτζάκης επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τους Λυκογιάννη, Μέγι, Γιοβάνοβιτς και Τζανακάκη στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Μπογκντάνοφ και Κοζορώνη, δεξιά ο Γιουσούφ, αριστερά ο Βλαχοδήμος, στην κορυφή ο Νόσκοβιτς και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού μέσου, ο Χαλκιαδάκης.
Απ” την άλλη, το ίδιο σύστημα χρησιμοποίησε και ο Μάκης Χάβος, ο οποίος τοποθέτησε τους Κουτρομάνο, Κούσα, Μαλεζά και Κέβιν στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι κόρμπος και Γοδόι, δεξιά ο Καπέλ, αριστερά ο Μαρτίνες, στην κορυφή της επίθεσης ο Μορένο και πίσω του, σε ρόλο «δεκαριού», ο Φωτάκης.
Είχε τον τρόπο ο Παναιτωλικός!
Στο πρώτο μέρος παρ” όλο που ο Εργοτέλης μπήκε πιο δυνατά θέλοντας να πάρει την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα, ο Παναιτωλικός ήταν εκείνος που κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα.
Οι γηπεδούχοι γνώριζαν ότι θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στους παίκτες που αγωνίζονταν στις πτέρυγες του Παναιτωλικού αλλά σε μία στιγμή αδράνειας δέχτηκαν το γκολ και αυτό χώρισε τις δύο ομάδες μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους.
Οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη προσπαθούσαν να απειλήσουν κυρίως από τα αριστερά με τον Λυκογιάννη να πραγματοποιεί πολλές κούρσες. Στο 22ο λεπτό ο αμυντικός της κρητικής ομάδας συνεργάστηκε όμορφα με τον Βλαχοδήμο αλλά το σουτ του μέσα από την περιοχή πέρασε ψηλά άουτ.
Σε γενικές γραμμές το θέαμα στα πρώτα 45 λεπτά δεν διεκδίκησε σε κανένα σημείο δάφνες ποιότητας με τις δύο ομάδες να πραγματοποιούν πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου. 
Ωστόσο, στο 24ο λεπτό ο Μαρτίνες πραγματοποίησε εξαιρετική ατομική ενέργεια απ” τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Μορένο, μέσα στην περιοχή, ο οποίος με πανέξυπνο τακουνάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσέρνι, δίνοντας στην ομάδα του το προβάδισμα.
Στη συνέχεια ο Εργοτέλης προσπάθησε να αντιδράσει αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν καλά οχυρωμένοι στα μετόπισθεν. Τέσσερα λεπτά μετά την επίτευξη του γκολ ο Κοζορώνης προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Μπρακάλι με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. 

Ο Παναιτωλικός είχε την ευκαιρία να κάνει το 2-0 όταν στο 33ο λεπτό ο Τσέρνι πραγματοποίησε λανθασμένη έξοδο, η μπάλα αναπήδησε και πέρασε από πάνω του, αλλά το πλασέ του Μορένο από πλάγια θέση, απ” τα δεξιά πέρασε άουτ.
Η σημαντικότερη στιγμή για τον Εργοτέλη σημειώθηκε στο 35ο λεπτό. Ο Τζανακάκης, έπειτα από ατομική ενέργεια απ” τα δεξιά της μεγάλης περιοχής, επεχείρησε το σουτ αλλά αυτό κατέληξε στην αγκαλιά του Μπρακάλι.
Τέλος, στο 45ο λεπτό της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι έχασαν τρομερή ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Ο Καπέλ βγήκε ολομόναχος στην επίθεση αλλά στο τετ α τετ έστειλε την μπάλα πάνω στον Τσέρνι και έτσι το σκορ παρέμεινε στο 1-0 υπέρ τους μέχρι οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια.
Πίεσε και ισοφάρισε!
Στην επανάληψη ο Εργοτέλης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένος να πετύχει ένα τέρμα που θα τον έβαζε ξανά μέσα στο ΠΑΙΧΝΊΔΙ.
Οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη πίεζαν σε όλο το γήπεδο τον Παναιτωλικό προσπαθώντας να οδηγήσουν στο λάθος τους παίκτες του Μάκη Χάβου. Στο 54ο λεπτό οι γηπεδούχοι άγγιξαν την ισοφάριση αλλά το πλασέ του Χαλκιαδάκη από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή εξουδετερώθηκε από τον Μπρακάλι.
Στο 60ο λεπτό ήρθε η προειδοποιητική βολή. Ο Τζανακάκης σούταρε απ” τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε, άλλαξε πορεία αλλά ο Μπρακάι με υπερένταση απομάκρυνε σε κόρνερ. Από την εκτέλεση κόρνερ του Μπογκντάνοφ απ” τα δεξιά ο Εργοτέλης έφερε το παιχνίδι στα ίσια με τον Λυκογιάννη να σκοράρει με κεφαλιά από την καρδιά της μεγάλης περιοχής. 

Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν η αναμενόμενη, με εξαίρεση ένα σουτ του Μορένο στις καθυστερήσεις που κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, καθώς ο Εργοτέλης αντί να αυξήσει την πίεσή του για να κλείσει στα καρέ του τον Παναιτωλικό, υποχώρησε με αποτέλεσμα αυτό το 1-1 να μείνει μέχρι το τέλος του αγώνα και τις δύο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό, μένοντας στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Εργοτέλης (Π. Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Τζανακάκης, Μέγι, Γιοβάνοβιτς, Λυκογιάννης (82′ Λεονάρντο), Κοζορώνης (67′ Γκέντσογλου), Μπογκντάνοφ, Βλαχοδήμος (87′ Πίτσος), Γιουσούφ, Χαλκιαδάκης, Νόσκοβιτς
Παναιτωλικός (Μ. Χάβος): Μπρακάλι, Κουτρομάνος, Μαρτίνες, Κούσας, Μαλεζάς, Γοδόι, Κόρμπος (59′ Παπουτσογιαννόπουλος), Καπέλ (74′ Μύγας), Φωτάκης (89′ Καλογέρης), Νίκολας Μαρτίνες, Μορένο
Eπιμέλεια: Νίκος Βόπης
www.novasports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου