Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Συζητούσαν δυο ώρες για να αναβάλουν το θέμα του ισολογισμού

po-dimotiko-29-9-14-16
Σε μαραθώνιο εξελίσσεται η πρώτη ουσιαστικά συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου , αφού το μείζον θέμα του νοσοκομείου μόλις τώρα ξεκίνησε να συζητιέται.
Είναι χαρακτηριστικό πως η συζήτηση για την έγκριση ισολογισμού –απολογισμού του δήμου  Αγρινίου, αναβλήθηκε μετά από δυο ώρες και χωρίς να παρθεί ουσιαστικά απόφαση. Να θυμίσουμε ότι σήμερα πραγματοποιούνται δυο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, μια ειδική για έγκριση του ισολογισμού –απολογισμού και μια τακτική, όπου εκτός ημερήσιας διάταξης φιγουράρει το θέμα των προβλημάτων του νοσοκομείου Αγρινίου.
po-dimotiko-29-9-14-22
po-dimotiko-29-9-14-21
Η πρώτη και ειδική συνεδρίαση ξεκίνησε από την αρχή με ενστάσεις, από την πλευρά της αντιπολίτευσης ,αλλά και του ίδιου του δημάρχου , αφού το δημοτικό συμβούλιο κλήθηκε να αποφασίσει χωρίς να υπάρχει επαρκής προετοιμασία. Η συζήτηση που ακολούθησε περιστράφηκε σε αρκετά σημεία του ισολογισμού –απολογισμού  και την πραγματική οικονομική εικόνα του δήμου.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώην δήμαρχο Παύλος Μοσχολιός έκανε αναλυτική παρουσίαση των οικονομικών δεδομένων του δήμου μέχρι το τέλος της θητείας του, μιλώντας πως ο δήμος Αγρινίου είναι από τους πιο εύρωστους οικονομικά παρά την δυσμενή συγκυρία , κατηγορώντας μάλιστα την νέα δημοτική αρχή ότι επιχειρεί να περάσει μια εικόνα «καμένης γης».
po-dimotiko-29-9-14-20
po-dimotiko-29-9-14-19
Ο κ. Παπαναστασίου απατώντας, απέρριψε τις αιτιάσεις του κ. Μοσχολίου λέγοντας πως θα περάσει χρόνος για να καταλάβει τι παρέλαβε και πως στον ισολογισμό-απολογισμό δεν υπάρχει πρόβλεψη για τις απαιτήσεις σε βάρος του δήμου.
Ο επικεφαλής της παράταξης Ανατροπή Τώρα κ. Τραπεζιώτης εξέφρασε και αυτός αρκετές ενστάσεις , λέγοντας πως στην πραγματικότητα ο δήμος είναι ελλειμματικός και με ζημιές, ενώ με αναφορές κατά του Καλλικράτη ήταν οι παρεμβάσεις του κ. Παπανικολάου (Λαϊκή Συσπείρωση) , αλλά και του κ. Μερμίγκη (Ανυπότακτο Αγρίνιο) που τόνισε πως ουσιαστικά όλη η διαδικασία που ακολουθείται είναι λάθος.
Αξίζει να σημειωθεί πως σε αρκετές περιπτώσεις το προεδρείο δεν κατάφερε να τηρήσει την ομαλή ροή της συζήτησης με αποτέλεσμα να τραβήξει σε μάκρος και να οδηγηθεί σε αναβολή μετά από πρόταση του δημάρχου.  Ουσιαστικά η συζήτηση θα γίνει πάνω στο ίδιο κείμενο ισολογισμού –απολογισμού, ο οποίος δεν επιδέχεται αναμόρφωση. Προφανώς όμως θα υπάρχουν κάποιες απαντήσεις σχετικά με τα ερωτήματα που τέθηκαν.  Η συζήτηση για τον ισολογισμό- απολογισμό πρέπει να γίνει τις επόμενες ημέρες, αφού οι ημερομηνίες πιέζουν.
po-dimotiko-29-9-14-18
po-dimotiko-29-9-14-17
Αυτή την  ώρα στο δημοτικό συμβούλιο , μετά από διάλλειμα, ξεκινά η συζήτηση με πρώτο και εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα του νέου νοσοκομείου. Στην αίθουσα των συνεδριάσεων , εξαιτίας της σοβαρότητας του θέματος βρίσκονται αρκετοί εκπρόσωποι φορέων και πολίτες , καθώς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τριανταφύλλου και της ΔΗΜΑΡ Ν. Φούντα.
po-dimotiko-29-9-14-15










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου