Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΥ




Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης Σύμβολα της ζωγράφου  Φερεντίνου Μαρίας, στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου  την Ιστορική πρωτεύουσα του νομού Αιτωλοακαρνανίας Με έναν εξαιρετικά...
πρωτότυπο τρόπο έγινε η παρουσίαση του έργου της, το Σάββατο το βράδυ στις 27 Σεπτεμβρίου στο Ιστορικό μας Μουσείο «Διέξοδος» Η καλλιτέχνης μπροστά στο πολυπληθές κοινό που είχε έλθει να απολαύσει τις δημιουργίες της και να την γνωρίσει από κοντά, παραχώρησε συνέντευξη στην υπεύθυνη επικοινωνίας της «Διεξόδου» .Επρόκειτο για ένα ξάφνιασμα αφού δεν είναι κάτι το συνηθισμένο τέτοιου είδους παρουσιάσεις.
Έτσι μπροστά στα μάτια των φιλότεχνων η Μαρία Φερεντίνου απάντησε στις ερωτήσεις για τις εξαιρετικές σπουδές της στην Ελλάδα, για τις αντίστοιχες μεταπτυχιακές της στο εξωτερικό, για τις ατομικές εκθέσεις που έχει πραγματοποιήσει και τις ομαδικές που έχει συμμετάσχει καθώς και για τις παράπλευρες δραστηριότητές της με την κατασκευή σκηνικών θεάτρου και εικαστικών εφαρμογών στην τηλεόραση.
Επίσης ξετύλιξε τις σκέψεις της για τα ερεθίσματα που λαμβάνει πριν δημιουργήσει τα ιδιαίτερα έργα της που έχουν έντονο επηρεασμό από την βυζαντινή και αραβική τέχνη, μοτίβα των οποίων είναι πολύ ευδιάκριτα ακόμη και στον μη εξειδικευμένο θεατή. Την τέχνη της την περιέγραψε ως εκφραστική, αφαιρετική, συμβολική, πειθαρχημένη αλλά παράλληλα και ως αντιθετική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου