Η επιλογή του κ. Παπαθανασίου ως Προέδρου σε μια από τις πλέον σοβαρές (και συγχρόνως καλοπληρωμένες) πολιτικές θέσεις της κυβέρνησης δεν αποτελεί απλώς πρόκληση όπως έγραψε ο Φίλιππος Σαχινίδης. Αποτελεί δοκιμασία των αντοχών και της υπομονής του ελληνικού λαού. Πέραν των γνωστών επιδόσεων και της "συμβολής" του κ. Παπαθανασίου στα οικονομικά της χώρας, σας θυμίζω και το περιστατικό της γνωστής υπόθεσης σύλληψης λόγω χρηματισμού υπαλλήλων του ΥΠΑΝ που αφορούσε ολοκλήρωση επένδυσης ξενοδοχείου στην Αργολίδα.
Τότε ο επιχειρηματίας είχε δηλώσει:
"ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ"
Την τραγική αδιαφορία των αρμόδιων αρχών κατήγγειλε ο κύριος Μάρκου ο οποίος οπως ισχυριζεται πριν απευθυνθεί στην αστυνομία είχε ενημερώσει για τη δράση των επίορκων υπαλλήλων ακόμη και τον πρώην Υπουργό Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου. Οπως χαρακτηριστικά είπε "εκανα καταγγελία για χρηματισμό και την αγνοησαν και επι λεξη μου ειπαν "κοιτα να κάνεις τη δουλειά σου". Μόλις άλλαξε η κυβέρνηση μου ειπαν γιατί δε φώναζα τόσο καιρό που ήταν η ΝΔ και όλο χάνανε τον φάκελλο με την υπόθεσή μου λέγοντας πως δεν έχει ψωμί. Λέγανε οι προϊστάμενοι στου υφισταμένους "πετάχτε το φάκελο, δεν έχει ψωμί". (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=127742&catid=3).
Ο κ. Παπαθανασίου απάντησε:
"Στη συνάντηση εκτός από τη διαμαρτυρία για την κατά τη γνώμη του άδικη απόφαση (η οποία επαναλαμβάνω δεν είχε ληφθεί από την υπηρεσία αλλά από τη Γνωμοδοτική Επιτροπή), πράγματι άφησε υπονοούμενα. Αμέσως, παρουσία και των υπηρεσιακών παραγόντων, του ζήτησα να γίνει συγκεκριμένος, προκειμένου να κινήσουμε τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος. Κάτι που όμως δεν έκανε. Προχώρησε ωστόσο στην υποβολή δεύτερης αίτησης θεραπείας στις 4.6.2009, η οποία όπως πληροφορήθηκα σήμερα έγινε τελικώς δεκτή στις 23.11.2011, αφού είχε ολοκληρωθεί η επένδυση, όπως προέβλεπε η απόφαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής και το τελικό κόστος αναθεωρήθηκε στα 13,5 εκατ. ευρώ.
»Αυτή είναι όλη η αλήθεια, η οποία μπορεί να τεκμηριωθεί από τις μαρτυρίες των υπηρεσιακών παραγόντων που συμμετείχαν στη συνάντησή μου με τον κ. Μάρκου. Τα όσα συνέβησαν τρία χρόνια μετά, κατά τη διαδικασία είσπραξης της επιχορήγησης, αφορούν τη σημερινή κυβέρνηση.»
Πως αντέδρασε η κυβέρνηση Παπανδρέου:
«Ξηλώνει» όλη την Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Θάνος Μωραϊτης μετά από το σκάνδαλο των δυο υπαλλήλων. Παράλληλα, έχει προβεί σε πρόκληση ενδιαφέροντος για πρόσληψη νέων υπαλλήλων.
Οπως ανέφερε η νέα υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, με επιστολή της προς τον κ. Ρακιντζή επικεφαλής των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ζήτησε αναδρομικό έλεγχο όλων των υπαλλήλων, των υποθέσεων που χειρίστηκαν και των τραπεζικών τους λογαριασμών αναδρομικά από το 2005 μέχρι σήμερα.
Επίσης, σε συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ιω. Διώτη, ο οποίος της γνωστοποίησε ότι υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος υπαλλήλων της παραπάνω διεύθυνσης, έδωσε εντολή να «ανοίξουν» όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο υφυπουργός κ. Μωραϊτης έδωσε εντολή να διεξαχθεί Ε.Δ.Ε, από συγκεκριμένο υπάλληλο, από το 2005 μέχρι σήμερα και ζήτησε τη συνδρομή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε.
Ο κ. Μωραϊτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε στα χέρια μας όλες τις παραιτήσεις, πρόκειται για 50 υπαλλήλους και στελέχη» . Πρόσθεσε ακόμη ότι «δεν θα βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι όλους τους υπαλλήλους και θα δούμε πως θα χειρισθούμε το θέμα».
(http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=448672)
ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ