Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Αυτό είναι το εσωτερικό του σπιτιού του Ωνάση στο Σκορπιό ...




Η κρεβατοκάμαρα του Σαρίδη, οι αντίκες της Τζάκι.
Δείτε τις φωτογραφίες...
Δημιουργίες του σπουδαίου επιπλοποιού Λευτέρη Σαρίδη αλλά και παλιά αντικείμενα απ΄το Μοναστηράκι ή τις αντικερί στην Βουκουρεστίου που διάλεγε η ίδια η Τζάκι υπάρχουν μέσα στο σπίτι της οικογενείας Ωνάση στον Σκορπιό.
Η ...
εφημερίδα το "Εθνος" και η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτουν τους χώρους και τα έπιπλα όπου έζησαν μερικά μυθικά χρόνια ο Αριστοτέλης Ωνάσης και βέβαια η εθνική χήρα των ΗΠΑ Τζάκι. Σύμφωνα με το αναλυτικό ρεπορτάζ την πρώτη διακόσμηση των οικιών του Σκορπιού είχε κάνει ο διάσημος τότε διακοσμητής και προσωπικός φίλος της Τζάκι Κένεντι, Μπίλι Μπάλτουιν.

Η Τζάκι απευθύνθηκε στον Λευτέρη Σαρίδη που τα υπέροχα χειροποίητα δημιουργήματά του επίπλωσε το ροζ σπίτι του Σκορπιού. Ομως η Τζάκι, δεν δίσταζε να κατεβαίνει συχνά στο Μοναστηράκι αναζητώντας παλαιές λάμπες για τον φωτισμό των χώρων, ενώ ιδιαίτερη προτίμηση έδειχνε στις αντίκες Χαριτάκη της οδού Βουκουρεστίου.

Αυτά όλα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Εθνους, μεταφέρονταν με ελικόπτερα στον Σκορπιό. Δεκάδες αυθεντικοί πίνακες ζωγραφικής με τις υπογραφές όλων των μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων βρίσκονται παντού στους τοίχους μαζί με καθρέφτες, μινιατούρες, χρυσά και επάργυρα σερβίτσια, καθώς και πέντε σαλόνια!


iefimerida.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου