Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Πάτρα: Έρχεται λουκέτο σε 50 πρατήρια υγρών καυσίμων

Πρόβλεψη για ρολά και σε όλα τα περιφερειακά

Του Γιάννη Γεωργόπουλου
Στον αστερισμό του λουκέτου μπαίνουν για τους επόμενους μήνες δεκάδες πρατήρια υγρών καυσίμων που λειτουργούν στην πόλη της Πάτρας.
Αυτό προκύπτει από τα όσα αποκάλυψε μιλώντας στους PatrasTimes. ο πρόεδρος του Συλλόγου των πρατηριούχων Σπ. Μαυροειδής, συνεκτιμώντας τα δεδομένα που διαμορφώνει ο υψηλός Φ.Π.Α. στα καύσιμα, σε συνδυασμό και με την πτώση κατά 80% στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης τον χειμώνα που πέρασε.
Σύμφωνα με τον κ. Μαυροειδή για την πόλη της Πάτρας η δυσοίωνη πρόβλεψη που υπάρχει, κάνει λόγο για κλείσιμο των 50 από τα 100 πρατήρια υγρών καυσίμων που λειτουργούν στο πολεοδομικό ιστό της Αχαϊκής πρωτεύουσας.
Το ίδιο σενάριο περιλαμβάνει και την εκδοχή παραμονής σε λειτουργία μόνο των πρατηρίων που ανήκουν σε εταιρείας , με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να πέσουν αναγκαστικά σε μονοπωλιακές καταστάσεις που θα έχουν σαν αποτέλεσμα να πληρώνουν ακόμα πιο ακριβά τα καύσιμα.
Ερημοποίηση στην περιφέρεια
Τα «μαντάτα» είναι ακόμα πιο άσχημα για την ενδοχώρα της Αχαϊας, όπου η εκτίμηση που υπάρχει κάνει λόγο για καθολικό λουκέτο. Κανένα πρατήριο υγρών καυσίμων που λειτουργεί σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές δεν θα μπορεί να κρατηθεί σε λειτουργία, αφού σύμφωνα με το νόμο είναι υποχρεωμένα να εγκαταστήσουν σύστημα εισροής - εκροής καυσίμων , χωρίς χρηματοδότηση από την πολιτεία, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν με μια δαπάνη που φτάνει τα 30.000€.
Αυτή η υποχρέωση αναμένεται να αποτελέσει την χαριστική βολή .                                       πηγη.patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου