Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ραγκούσης: Ο Σαμαράς είναι ο "πλέον καθοδηγούμενος πρωθυπουργός"..."Η Ελλάδα σήμερα κυβερνάται  από μια νέου τύπου, εγχώρια και διεθνή, απροσχημάτιστη διαπλοκή"...
Mε αφορμή της κατάθεσής του σήμερα στην Προκαταρκτική Επιτροπή, για τη λίστα Λαγκάρντ, ο πρώην υπουργός Γ. Ραγκούσης επαναδιατυπώνει, μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας, «δύο πολύ καθαρές απόψεις».
Κάνει λόγο για «το...
διαρκές σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ» και χαρακτηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά ως τον «πλέον καθοδηγούμενο πρωθυπουργό».

«Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το πολιτικό σκάνδαλο της μη αξιοποίησης της λίστας Λαγκάρντ ανακοίνωσα την αποχώρησή μου από το ΠΑΣΟΚ στο οποίο ηγείται ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Ηταν ο μόνος τρόπος που διέθετα για να εκφράσω την οργή και την αγανάκτησή μου για όσα αδιανόητα αποκαλύφθηκαν και αφορούσαν στις πρώην πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Οικονομικών», ξεκινά τη δήλωσή του ο πρώην υπουργός και επαναδιατυπώνει «δύο πολύ καθαρές απόψεις.

«Πρώτον: το πολιτικό σκάνδαλο με τη μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ δεν ήταν στιγμιαίο - είναι διαρκές. Για όσους γνωρίζουν τις πολιτικές και τις μεθόδους που συστηματικά χρησιμοποιούνται από κράτη ανεπτυγμένα - κράτη δηλαδή που λειτουργούν με αίσθημα δικαιοσύνης απέναντι στους φορολογούμενους πολίτες και τις επιχειρήσεις - όσοι γνωρίζουν λοιπόν τη διεθνή εμπειρία, αμέσως αντιλαμβάνονται πως ό,τι έχει μέχρι τώρα γνωστοποιηθεί από την τρικομματική κυβέρνηση είναι όχι μόνον για το θεαθήναι, αλλά για κάτι πολύ χειρότερο. ´Ο,τι μέχρι σήμερα έχει γνωστοποιηθεί στοχεύει ουσιαστικά ώστε να προστατευθούν φορολογικά όσοι έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό από ενδεχομένως μη φορολογημένα εισοδήματα», τονίζει ο Γιάννης Ραγκούσης.

Και συνεχίζει: «Δεύτερον: εξίσου μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο με τη διαρκή μη αξιοποίηση της κάθε λίστας Λαγκάρντ είναι και ο νέος φορολογικός νόμος της κυβέρνησης των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη. Ο νόμος που μείωσε από το 25% στο 10% τον φορολογικό συντελεστή για τα κέρδη των επιχείρησεων που γίνονται μερίσματα, δηλαδή προσωπικό εισόδημα για κάθε μέτοχο. Με το νόμο αυτόν, όλες οι θυσίες του ελληνικού λαού και των εργαζομένων τα τρία τελευταία χρόνια μεταφέρονται ευθέως όχι στην δημοσιονομική αποκατάσταση της χώρας, ούτε στις επιχειρήσεις - αφού γι' αυτές ο συντελεστής φορολόγησης αυξήθηκε από το 20% στο 26% - αλλά μεταφέρονται ευθέως κατά τρόπο ανήθικο και άδικο στους ατομικούς λογαριασμούς κάποιων λίγων Ελλήνων».
Καταλήγει ο πρώην υπουργός κατηγορώντας τον Αντώνη Σαμαρά ως «τον πλέον καθοδηγούμενο πρωθυπουργό» και τονίζει ότι «η Ελλάδα σήμερα κυβερνάται με τον πιο εξωθεσμικό, παρασκηνιακό και παλαιοκομματικό τρόπο από μια νέου τύπου, εγχώρια και διεθνή, απροσχημάτιστη διαπλοκή».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου