Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Σας ομιλεί ο κυβερνήτης... Πρωθυπουργός...

Σας ομιλεί ο κυβερνήτης... Πρωθυπουργός


Επιβιβάστηκε στο μεταγωγικό C-130, τον προσκάλεσε τιμής ένεκεν ο κυβερνήτης να έρθει στο κόκπιτ και κάθισε στη θέση του συγκυβερνήτη την ώρα που το αεροσκάφος πετούσε προς την Αλεξανδρούπολη, όπου...
διεξάγεται η διακλαδική άσκηση «Παρμενίων». 
Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, συγκυβερνήτης σε μεταγωγικό αεροσκάφος που μετέφερε και άλλα μέλη της κυβέρνησης (και τον Ν. Παππά), αλλά και στρατιωτικούς. Για όλα αυτά είχε φροντίσει το γραφείο του Π. Καμμένου. 
Και για το εντυπωσιακό flying jacket (που το αγόρασαν από κατάστημα στρατιωτικών ειδών της οδού Ακαδημίας). Και για το έμβλημα της Πολεμικής Αεροπορίας (ιπταμένου) όπου αναγραφόταν το όνομα του κ. Τσίπρα με την ιδιότητά του «Πρωθυπουργός» (το οποίο αγοράστηκε από το εμπόριο αντί 50 ευρώ) και όλα τα σχετικά. Του έδωσαν και τα ακουστικά, όχι βεβαίως για ενδοεπικοινωνία, αλλά για να τον προστατέψουν από τον θόρυβο. Ολοι οι μη στρατιωτικοί που επιβιβάζονται στα C-130 θυμούνται τους χαρακτηρισμούς του Χρ. Σαρτζετάκη: «Αβολα, θορυβώδη, ενεργοβόρα».

nnn


Ο έμπειρος κυβερνήτης του C-130, με το που εισήλθε ο Πρωθυπουργός στο κόκπιτ, ανέλαβε χρέη ιπτάμενου ξεναγού, δείχνοντας στον κ. Τσίπρα τον αυτόματο πιλότο, το σύστημα προσγείωσης, το ραντάρ και το πώς λειτουργούν τα πτερύγια στις μανούβρες. Μια-δυο φορές ο Πρωθυπουργός περιεργάστηκε κάποια από τα δεκάδες κουμπιά που βρίσκονται στο ταμπλό του «Ηρακλή», υπό το άγρυπνο μάτι του κυβερνήτη. Η αποστολή ωστόσο εξετελέσθη. Βγήκαν οι απαραίτητες φωτογραφίες και ο κ. Τσίπρας πλούτισε το άλμπουμ του με φωτογραφία συγκυβερνήτη.


πηγη "ΒΗΜΑτοδότης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου