Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Αλεξίου: Αντισυνταγματική η διάταξη του Παππά...






“Οσα νόμιμα μέσα άμυνας έχω, θα τα ασκήσω”...
Ως διάταξη που πλήττει την “αρχή της δημοκρατικής νομιμότητας και διαφάνειας, την οποία καταχράται η εκτελεστική εξουσία” χαρακτηρίζει η αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Λίνα Αλεξίου, την τροπολογία του Νίκου Παππά, κατά την έκτακτη συνέντευξη Τυπου που έδωσε.
Ο νόμος που αναμένεται να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ προβλέπει την...
άμεση λήξη της θητείας των μελών της Αρχής, τα οποία έχουν συμπληρώσει τον προβλεπόμενο από το νόμο χρόνο παραμονής στο συμβούλιο.

Η τροπολογία, σύμφωνα με το ΕΣΡ, στρέφεται εναντίον της ανεξαρτησίας των θεσμών που απολαύνυον συνταγματικής προστασίας” της “αρχής της ασφάλειας δικαίου και της εμπιστοσύνης της λειτουργίας της Διοίκησης” και της αρχής της ανεξαρτησίας των θεσμών της δικαιοσύνης των Ανεξαρτήτων Αρχών”.


“Η εκπρόθεσμη τροπολογία που ψευδεπίγραφα τιτλοφορείται <<νομοτεχνική βελτίωση>> είναι απολύτως αντισυνταγματική”, τονισε η κυρία Αλεξίου, σημειώνοντας, πως, είναι “εκπρόθεσμη” η τροπολογία, “λίγο πριν ψηφισθεί το νομοσχέδιο της Βουλής και χωρίς να συζητηθεί στις αρμόδιες επιτροπές και χωρίς εν τέλει ν’ αποτελεί μέρος του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες”.


Τελος, προανήγγειλε προσφυγή στις διοικητικές  Αρχές εναντίον της διάταξη του Νίκου Παππά. “Οσα νόμιμα μέσα άμυνας έχω, θα τα ασκήσω. Δεν είναι μόνο δικαίωμά μου είναι υποχρέωσή μου”...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου