Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

«Καλή χρονιά» ευχήθηκε ο Φίλης...

«Καλή χρονιά» ευχήθηκε ο Φίλης στο τέλος της παρέλασης

... στο τέλος της παρέλασης.

«Το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου είναι επίκαιρο, είναι μήνυμα ζωντανό, κατά του Ναζισμού, κατά του Πολέμου, κατά του Φασισμού».
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ...
Μια όχι και τόσο συνηθισμένη ευχή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, έδωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης στη Αθήνα.
Ο...
υπουργός στο μήνυμά του, σημείωσε τη σημασία του δημόσιου σχολείου και... προφανώς αναφερόμενος στη σχολική χρονιά, η οποία βέβαια έχει ξεκινήσει ενάμιση μήνα τώρα, ευχήθηκε «καλή χρονιά».

«Το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου είναι επίκαιρο, είναι μήνυμα ζωντανό, κατά του Ναζισμού, κατά του Πολέμου, κατά του Ρατσισμού, ένα μήνυμα τόσο επίκαιρο στις μέρες μας, όπου κατά χιλιάδες οι πρόσφυγες χτυπούν την πόρτα της Ευρώπης, χωρίς να βρίσκουν πάντοτε την αναγκαία προθυμία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Η Ελλάδα κάνει ότι μπορεί για να μείνει πιστή στην παράδοσή της, την παράδοση της φιλοξενίας και της δημοκρατίας. Γνωρίζει από προσφυγιά και γνωρίζει πώς να ανταποκρίνεται όταν η χώρα το απαιτεί. Το μήνυμα της επετείου είναι ένα μήνυμα δημοκρατίας και θεμέλιο της δημοκρατίας είναι το δημόσιο σχολείο. Καλή χρονιά σε όλους και συγχαρητήρια για τη σημερινή παρέλαση στα παιδιά, στους δασκάλους και στους διοργανωτές».

Αυτό ήταν το μήνυμα του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης στην Αθήνα, εκεί όπου έδωσε το παρών και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου