Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΟΓΑ: Παραμένει το αδιέξοδο με τα οικογενειακά επιδόματα

ΟΓΑ: Παραμένει το αδιέξοδο με τα οικογενειακά επιδόματα

  


ΟΓΑ: Παραμένει το αδιέξοδο με τα οικογενειακά επιδόματα
Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο
Παραμένει για ακόμα μία ημέρα το αδιέξοδο με την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ. Έχει παρέλθει ήδη σχεδόν μία εβδομάδα από την περασμένη Τρίτη όταν έπρεπε να είχαν καταβληθεί και ακόμα στον ΟΓΑ περιμένουν σχετικές εντολές από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) για να προχωρήσουν σε ανάλογη ενημέρωση των 640.000 δικαιούχων.
Οι απαραίτητες πιστώσεις στους λογαριασμούς των δικαιούχων δεν έχουν γίνει, καθώς το κονδύλι των 225 εκατ. ευρώ που απαιτείται για να καταβληθεί η γ’ δόση των οικογενειακών επιδομάτων, φαίνεται πως ακόμα δεν έχει καταστεί δυνατό να συγκεντρωθεί.
Είναι προφανές πως το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να κάνει διαχείριση μιας πολύ δυσχερούς κατάστασης, αφού σε λίγες μέρες, στο τέλος του μήνα, πρέπει να γίνει και η καταβολή της μισθοδοσίας στο Δημόσιο, αλλά και των συντάξεων σε περίπου 2,6 εκατ συνταξιούχους.
Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι ότι το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή για το θέμα. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου γίνεται λόγος για «εμπαιγμός» των δικαιούχων των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ από την κυβέρνηση. Σημειώνεται δε ότι τα ποσά αυτά πολλοί άνθρωποι «ιδίως ηλικιωμένοι τα περιμένουν πώς και πώς»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου