Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Τα ΜΑΤ έκοψαν την πορεία των ΑΜΕΑ προς το Μαξίμου

Η πορεία ξεκίνησε από την Βουλή, ωστόσο δυνάμεις των ΜΑΤ έκλεισαν τον δρόμο με τις κλούβες... 
Πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιούν άτομα με αναπηρία, διαμαρτυρόμενα  για τις διαρκείς περικοπές στα μικρά επιδόματα στις συντάξεις και στους μισθούς τους.

Η πορεία των ατόμων με αναπηρία  σταμάτησε στην αρχή της Ηρώδου του Αττικού επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας από δυνάμεις των ΜΑΤ, καθώς έχουν κλείσει τον δρόμο με τις κλούβες και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να περάσει.

Ακολούθησε διαπραγμάτευση μεταξύ των εκπροσώπων των ΑΜΕΑ και της αστυνομίας προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος και να περάσουν οι διαδηλωτές.
Τελικά αντιπροσωπεία οκτώ ατόμων με επικεφαλής τον πρόεδρο των ΑΜΕΑ κ. Βαρδακαστάνη πέρασαν από το μπλοκ της αστυνομίας και θα επιχειρήσουν να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό ή με κάποιον εκπρόσωπο του.
πορεία διαμαρτυρίας - ΑΜΕΑ - Μέγαρο Μαξίμου
Όπως τονίζουν, έχουν εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διαλόγου με την κυβέρνηση και η κίνηση αυτή αποτελεί την αρχή των δυναμικών κινητοποιήσεων προκειμένου να προασπίσουν τις ίδιες τις ζωές τους και να περισώσουν ότι απέμεινε από την αξιοπρέπειά τους.
πορεία διαμαρτυρίας - ΑΜΕΑ - Μέγαρο Μαξίμου
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών με επιστολή του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και προς όλη την πολιτική ηγεσία, αναφέρει ότι το μηνιαίο κόστος διαβίωσης ενός τετραπληγικού προσδιορίζεται σε περισσότερα από 3000 ευρώ ακόμα και όταν συμπαρίσταται ενεργά κάποιο συγγενικό πρόσωπο.
πορεία διαμαρτυρίας - ΑΜΕΑ - Μέγαρο Μαξίμου

Απευθυνόμενοι προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό σημειώνουν: «αντιλαμβανόμαστε πως η παρούσα συγκυρία δεν μας επιτρέπει να διεκδικήσουμε έστω και στοιχειώδεις παροχές που οφείλει να παρέχει ένα ευνομούμενο κράτος, ωστόσο σας καλούμε να εξαιρέσετε άμεσα τα άτομα με αναπηρία από όλες τις ρυθμίσεις που αφορούν περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και πάσης φύσεως επιδόματα».
πορεία διαμαρτυρίας - ΑΜΕΑ - Μέγαρο Μαξίμου
πορεία διαμαρτυρίας - ΑΜΕΑ - Μέγαρο Μαξίμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου