Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Συζήτηση για ΕΣΠΑ, δημοτική συγκοινωνία, ΧΥΤΑ και νοσοκομείο

po-dimotiko-25-5-15bΙδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου τόσο στα θέματα που ήταν εκτός όσο και εντός ημερήσιας διάταξης.  
Η συζήτηση ξεκίνησε με παρέμβαση του πρώην δήμαρχου Παύλου Μοσχολίου που φρόντισε να υπενθυμίσει στο Σώμα την καθοριστική συμβολή που είχε η προηγούμενη δημοτική αρχή, καθώς και οι προηγούμενες ηγεσίες της Πυροσβεστικής, ώστε να λειτουργήσουν φέτος οι εθελοντικοί Πυροσβεστικοί Σταθμοί στην Παραβόλα και στην Γαβαλού που πρόσφατα εγκαινιάστηκαν. Παράλληλα ζήτησε ενημέρωση εκφράζοντας προβληματισμούς για τα ζητήματα της ομαλής λειτουργίας του νέου νοσοκομείου Αγρινίου, αλλά και της αξιοποίησης του παλαιού.
Ο κ. Παπανικολάου έθεσε το ερώτημα της διακοπής των εργασιών σε μια σειρά από σημαντικά αποχετευτικά έργα στην Στράτο, την Μακρυνεία το Αγγελόκαστρο και αλλού, επισημαίνοντας ειδικότερα πως οι κάτοικοι των Κλεισορευμάτων και του Αγγελοκάστρου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα  εξαιτίας του ημιτελούς έργου.
po-dimotiko-25-5-15dΟ κ. Μερμίγκης από την πλευρά του έθεσε το θέμα της διαχείρισης του ΧΥΤΑ Στράτου, της ύπαρξης ή όχι περιουσιολογίου στον δήμο, ποια τύχη έχουν οι δωρεές που κατά καιρούς έχουν γίνει στον δήμο, αλλά και τι γίνεται με το δημόσιο ΚΤΕΟ και τα οχήματα του δήμου. Απαντώντας στα ερωτήματα που τέθηκαν ο κ. Παπαναστασίου ενημέρωσε καταρχήν  πως έχει διαπιστώσει εδώ και μήνες μεγάλη προχειρότητα σχετικά με την καταγραφή τόσο της περιουσίας όσο και των δωρεών που έχουν γίνει. «Υπάρχουν μισθωμένα ακίνητα χωρίς να το γνωρίζει ο δήμος!», είπε χαρακτηριστικά. Για το θέμα του ΧΥΤΑ απάντησε πως την Τετάρτη θα έχει συνάντηση στο αρμόδιο υπουργείο ,αφού ο σχετικός περιφερειακός σχεδιασμός για την διαχείριση στερεών αποβλήτων   βρίσκεται σε φάση αναθεώρησης και έχουν ανακύψει πολύ σοβαρά προβλήματα.
po-dimotiko-25-5-15cΕκεί που εστίασε όμως ο κ. Παπαναστασίου ήταν στο ερώτημα του κ. Παπανικολάου , όπου και εξέφρασε πολύ έντονους προβληματισμούς για την ομαλή εκτέλεση έργων που εκτελούνται από το ΕΣΠΑ. «Υπάρχει τεράστιο ζήτημα με το ΕΣΠΑ. Από το 2014 υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί και το ένα έργο σταματά μετά το άλλο, συμπληρώνοντας πως κάποιοι παίζουν με την χώρα και πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.  
Για τα θέματα των νοσοκομείου απάντησε πως ο δήμος κάνει ότι μπορεί , σημειώνοντας όμως πως ο κ. Κουρουμπλής είναι νέος υπουργός. Εξέφρασε πάντως την απορία του για το που πήγαν όλοι αυτοί που μόλις πριν από μερικούς μήνες διαμαρτύρονταν με μαύρες σημαίες…
po-dimotiko-25-5-15aΓια τα δημόσια ΚΤΕΟ απάντησε πως σε αυτά υπάρχει εμπλοκή και ο δήμος είναι υποχρεωμένος να στέλνει τα οχήματα του σε ιδιωτικά ΚΤΕΟ.
Στην ημερήσια διάταξη το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε και φέτος να μην υπάρχουν τροφεία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς , ενώ παμψηφεί έγινε δεκτή η εισήγηση του αντιδήμαρχοι κ. Καλαντζή για την διεκδίκηση μαζί με 60 συνολικά δήμους της χώρας προγραμμάτων ενίσχυσης των κοινωνικών δομών, υπογραμμίζοντας την τεράστια συμβολή τους στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
po-dimotiko-25-5-15fΤέλος το δημοτικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση του δήμου με το Αστικό ΚΤΕΛ, η οποία περιέχει κάποιες αλλαγές σε σχέση με την περσινή, όπως για παράδειγμα δρομολόγια Σάββατο και Κυριακές σε χωριά που σήμερα δεν έχουν αυτή τη σύνδεση καθώς και προς το νοσοκομείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου